SPORTURI  »  RUGBY  »  FINALA SUPERLIGII / CSM U BAIA MARE-STEAUA 24-12

Baia Mare şi-a păstrat titlul la rugby » Steaua a pierdut a 5-a finală consecutivă

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 26 noiembrie 2011 22:09

Pentru al treilea an consecutiv, titlul merge în Maramureş. Steliştii nu au avut nici o şansă în faţa unei echipe mult mai determinate, dar şi mai curajoasă


Nu mai e nici o îndoială! S-au convins aseară şi steliştii. CSM Universitatea Baia Mare e cea mai bună echipă de rugby a României. Ieri, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, rugbyştii ardeleni au făcut o demonstraţie de rugby. Au cîştigat cu 24-12 şi şi-au cîntat bucuria alături de suporterii lor care au tăiat ţara în lung pentru a fi alături de favoriţi.

Mai buni în grămadă şi pe treisferturi
Steaua a început mai bine, a condus cu 3-0 şi 6-3, dar băimărenii nu s-au panicat. Ei au continuat să joace la mînă, să forţeze pentru a marca eseuri şi să nu încerce orice lovitură de pedeapsă la "beţe", aşa cum s-a întîmplat la Steaua. Ardelenii au găsit prima breşă în apărarea bucureştenilor în minutul 20, Cristian Diniş-Vîrtic punctînd la capătul unei acţiuni pornite de campioni din propria jumătate. Fiecare formaţie a mai punctat din cîte două lovituri de pedeapsă, iar CSM avea la pauză 16-12. Mai buni în grămezi, dar şi pe treisferturi, ardelenii au cîştigat aproape fiecare balon în tuşă, chiar şi pe repunerile Stelei.

Într-un singur sens
După pauză terenul parcă s-a înclinat înspre buturile bucureştenilor. Căpitanul Macovei a culcat şi el în terenul de ţintă al adversarilor, iar tabela a închis-o mijlocaşul Ionuţ Dimofte, printr-o nouă lovitură de pedeapsă. În ultimele minute, Baia Mare nici nu a mai forţat, menţinînd doar adversarul departe de propriul 22. S-a încheiat 24-12, cea mai categorică victorie a băimărenilor din cele trei finale disputate în ultimii ani între cele două formaţii.

"Cred că am dovedit încă o dată că sîntem cei mai buni. Am arătat pe teren şi am demonstrat că nu sîntem o campioană împinsă de la spate de arbitri", a declarat băimăreanul Csaba Gal.

"Baia Mare a fost mai bună. Noi atît putem la ora actuală. Nu ştiu ce se întîmplă, cînd ajungem în finală parcă nu mai putem juca"
Dan Dumbravă, căpitan Steaua

"Vrem eventul!"
Căpitanul de la CSM U Baia Mare, Mihai Macovei, a declarat aseară că nu au timp de sărbătorit. "Bem un pahar de vin, o bere şi gata. De luni începem pregătirea pentru finala Cupei României. Vrem să reuşim eventul pentru al doilea an consecutiv", a declarat Macovei. Finala Cupei României se va disputa anul acesta la Alba Iulia, pe 3 decembrie, între CSM Baia Mare şi Universitatea Timişoara. Bănăţenii au jucat ieri finala mică a campionatului, trecînd cu 15-11 de Farul Constanţa.

4 titluri are în vitrină CSM U Baia Mare: 1990, 2009, 2010, 2011. Steliştii au 25, dar nu au mai cîştigat campionatul de şase ani

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
hccp5
hccp5  •  28 Noiembrie 2011, 10:50

Felicitari...CSM.BAIA-MARE...candva noi maramuresenii eram mandrii de MINAUR...pacat ca acele vremuri s-au dus demult...dar voi baietii de la CSM ne-ati redat bucuria si speranta ca sportul din Maramures nu moare,nu se preda...

flafy
flafy  •  28 Noiembrie 2011, 10:29

se stia castigatoare,steaua nu avea nici o sansa!!bravo Universitatea!

flafy
flafy  •  28 Noiembrie 2011, 05:13
Postat de forumeer pe 27 Noiembrie 2011, 02:26

Tiganii din Ploiesti isi dau in petec din nou. Stai linistit, retrogradati cat de curand, animalelor! . Felicitari totusi baietilor, bine ca mai avem totusi un sport unde contam..

si la hochei...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează