SPORTURI  »  RUGBY  »  CAMPIONATUL MONDIAL

După Euro 2020, alt tuneu final ar putea fi găzduit de București: „Am putea folosi stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf”

Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea

Articol de GSP - Publicat joi, 30 decembrie 2021 20:09 / Actualizat joi, 30 decembrie 2021 21:07

După ce Bucureștiul a beneficiat în vara acestui an de organizarea a 4 meciuri la EURO 2020, Capitala României poate obține găzduirii unui nou turneu final important.

Este vorba despre Campionatul Mondial de Rugby U20 din 2023, care ar urma să se dispute pe 3 stadioane din București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Anunțul a fost făcut de Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

„Cel mai important lucru pentru noi e ca, la sfârșitul lunii martie, România să fie pe podium, pe unul dintre primele două locuri. Dacă vom termina acolo, vom fi calificați direct la Cupa Mondială, iar lucrul acesta va fi poate cel mai important pentru noi. Asta își doresc toți jucătorii, toată lumea care este implicată în rugby-ul românesc. 

Avem nevoie de un calendar competițional foarte înalt, ceea ce înseamnă o cheltuială foarte mare. Sportul olimpic este destul de cheltuitor. Vrem să putem să parafăm anul viitor o competiție pentru a o aduce în 2023 în România, este vorba de Campionatul Mondial U20, un turneu pentru care ne-am depus candidatura în urmă cu un an și jumătate.

Premierul a făcut atunci o scrisoare specială pe care am înaintat-o Federației Internaționale și sperăm ca anul viitor să intrăm pe ultima sută de metri și, în 2023, să ne bucurăm de organizarea celei mai celebre competiții, după Cupa Mondială, pe care să o facem aici, în România”, a declarat Alin Petrache potrivit sport.ro.

Alin Petrache: „Sperăm să aducem la București cele mai puternice echipe ale lumii”

„Sperăm să aducem la București primele 12 echipe ale lumii, și mă refer aici la Noua Zeelandă, Australia, Anglia, Franța, Țara Galilor, Scoția, Japonia și alte echipe puternice care vor veni la București. 

Am putea folosi și stadionul Steaua, cel nou, și Rapidul. Toate stadioanele construite de către CNI. Avem un parteneriat, au măsurătorile pentru a găzdui și meciuri naționale și internaționale de rugby”, a adăugat președintele FRR.

Citește alte știri de actualiate:

Surpriza pregătită de FRF: Burleanu merge la negocieri cu Victor Pițurcă! 4 nume rămase în cursă pentru postul de selecționer

A jucat la FCSB și Dinamo, iar acum anunță că vrea la Rapid: „Lipsește din palmares, mai am timp”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
paolo16
paolo16  •  31 Decembrie 2021, 04:16

alin petrache, care de 15 ani ia bani degeaba de la bugetul de stat. Nici o realizare, pardon, a reușit o descalificare a echipei naționale, în premiera!

gojgaru
gojgaru  •  31 Decembrie 2021, 02:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gojgaru
gojgaru  •  30 Decembrie 2021, 22:56

Tara de lumea a treia competitii de mana a treia .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează