SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA EUROPEANĂ A NAŢIUNILOR / GEORGIA-ROMÂNIA 22-9

Complexul georgian » Din ultimele nouă confruntări, "tricolorii" au o singură victorie!

Articol de - Publicat luni, 17 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 23:18

România nu mai poate învinge Georgia, care pare că a făcut pasul spre elită.

Calificată pentru a opta oară consecutiv la Cupa Mondială de anul viitor, din Anglia, România avea nevoie de o victorie în Georgia, în ultimul meci din actuala ediţie a Cupei Europene a Naţiunilor, pentru a avea o grupă mai uşoară la Mondiale.

"Tricolorii" nu mai cîştigaseră în Georgia de 11 ani, dar şi-au făcut speranţe. Evoluţia a fost însă una sub aşteptări, gazdele cîştigînd fără emoţii în condiţiile în care românii parcă au încercat să joace pentru a nu pierde la o diferenţă prea mare!

"Am făcut prea multe greşeli neforţate. Am jucat bine în apărare, dar în ofensivă nu prea am contat", a recunoscut galezul Lynn Howells, antrenorul României.

Acesta şi-ar fi dorit să cîştige duelul cu Milton Haig, neozeelandezul care pregăteşte Georgia, dar a pierdut net duelul tactic. "Cînd joci în faţa unoe echipe de calitate îţi dai seama de valoare. Mai avem multe de îmbunătăţit. Cred că dacă România joacă la potenţial maxim, poate învinge Georgia", a declarat Howells.

Ne-au luat-o înainte!
Dacă la începutul anilor 2000 România bătea sistematic Georgia, nu acelaşi lucru se poate spune în ultimul timp. Împărţind intervalul de la prima întîlnire şi pînă în prezent în două, se poate observa lesne acest lucru.

Între 1998, anul primei întîlniri, şi pînă în 2006, din cele 9 întîlniri directe, "tricolorii" au cîştigat 7 şi au pierdut doar două! Din 2007 şi pînă azi, polul de putere s-a schimbat radical spre Tbilisi. Au fost şapte victorii ale gruzinilor, doar una a României şi un meci încheiat la egalitate!

A opta oară la Cupa Mondială
România s-a calificat pentru a opta oară consecutiv la Cupa Mondială, fiind una dintre cele 11 echipe care au bifat toate ediţiile de pînă acum.

"Tricolorii" au pierdut teren însă, în ultimul timp, ultima ediţie, cea din 2011, fiind singura în care nu a reuşit să bifeze o victorie. Şi în 2015 parcursul "tricolorilor" se anunţă a fi extrem de greu, contra Franţei, Irlandei, Italiei şi Canadei.

Programul României la Cupa Mondială
23 septembrie Franţa-România
27 septembrie Irlanda-România
6 octombrie Canada-România
11 octombrie Italia-România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
redsef2005
redsef2005  •  09 Aprilie 2014, 12:03

Nu doar în 2011 nu am înregistrat nici o victorie la turneul final. Şi în 1995 am pierdut toate meciurile din grupă, cu Africa de Sud, Noua Zeelandă şi Canada. E drept, Africa de Sud şi Noua Zeelandă au jucat finala la acea ediţie, dar şi Canada ne-a căsăpit rău... Aşa că, Ursescu băiatule, pune mâna şi documentează-te dacă vrei să faci presă adevărată, nu îl lua model pe Ioaniţoaia, pentru care e de ajuns doar să îşi dea cu părerea fără să aibă habar ce spune!

kraus
kraus  •  17 Martie 2014, 20:06

Pe vremea lui Ceaşcă ziceau că n-au mâncare destulă. Acum care e scuza? O fi Georgia vreo ţară mare şi bogată, ”europeană”...

vladutz13
vladutz13  •  17 Martie 2014, 11:25

Uof, urat programul si la Cupa Mondiala... jucatorii nostri nu fac fata la atatea meciuri consecutive, de-asta intotdeauna arata binisor la primele meciuri si prost la ultimele. Si tocmai in ultimele 2 s-ar putea scoate niste rezultate. Cat despre Georgia, este clar peste noi, nu avem de ce sa ne plangem, baga mai multi bani in sportul asta si il iubesc mai mult decat noi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează