SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ / NOUA ZEELANDĂ - FRANŢA, DUMINICĂ, ORA 11:00, DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dragoste şi ură în finala de duminică dintre Noua Zeelandă şi Franţa

Articol de GSP - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 22:29

Presa neozeelandeză continuă războiul psihologic împotriva francezilor înaintea finalei de duminică dimineaţă


După ce i-au asigurat pe francezi că nu au nici o şansă la cîştigarea Cupei Mondiale, jurnaliştii de la Dominion Post au realizat o listă în care au prezentat cîte cinci motive pentru relaţia specială de dragoste şi ură dintre cele două naţiuni, menţionînd că "nu există nici un locuitor din Noua Zeelandă care să nu-şi dorească să viziteze Franţa"

De ce îi detestă?
1. Scufundarea vasului Rainbow Warrior, în 1985, a fost primul act de terorism internaţional din Noua Zeelandă: "Nu îi vom ierta niciodată pentru asta".
2. Testarea bombelor nucleare în partea de sud a Oceanului Pacific: "Timp de 30 de ani, Franţa a contaminat apele din jurul ţării şi nu numai".
3. Cele mai dureroase înfrîngeri la Cupa Mondială de rugby: 1999 (43-31) şi 2007 (20-18)
4. Intenţia de colonizare a oraşului Akaroa, oraş ocupat pînă la urmă de englezi: "Dacă erau mai puternici, acum vorbeam franceză, mîncam brînză şi eram tari şi la fotbal".
5. Acuzaţii răutăcioase: "În 1999, ambasadorul francez a spus despre femeile noastre că se îmbracă precum soldaţii şi că se încalţă în bocanci. Nu sîntem noi la standardele pariziene, dar tot a fost răutăcios".

De ce îi iubim?
1. Francezii nu-i plac pe americani.
2. Beau vin la micul-dejun şi au cea mai bună mîncare din lume.
3. Lucrează 35 de ore pe săptămînă: "Au 30 de zile libere şi miercurea nu merg la şcoală"
4. Sînt frumoşi: "Soţia preşedintelui e fotomodel".
5. Topless-ul este autorizat pe plajă şi au staţiuni de schi imense: "Nimeni nu crede că este o idee rea să vezi lucruri frumoase la malul mării".


Vizită -surpriză
Externat din spital pe 9 octombrie, Jonah Lomu şi-a făcut, ieri, prima apariţie în public. Legendarul rugbyst a mers la antrenamentul Australiei, făcîndu-i o surpriză bunului său prieten, Robbie Deans, tehnicianul Wallabies. "A fost foarte frumos din partea lui. Pentru tinerii jucători a fost extraordinar, a stat de vorbă cu ei. Digby Ioane a fost şocat cînd a văzut că Lomu îi ştie numele", a declarat Deans.

La borna 100
Aflat la a treia participare la Cupa Mondială, Nathan Sharpe va deveni vineri cel de-al 23-lea jucător din istorie care atinge pragul celor 100 de meciuri internaţionale. Australianul a fost selectat în lotul pentru finala mică, cu Ţara Galilor, înlocuindu-l pe Dan Vickerman, accidentat. "Este un atu prezenţa lui pe teren. Merită să joace, mai ales că ştie să se impună şi este respectat de colegi", a afirmat antrenorul Australiei. Finala mică, Australia-Ţara Galilor se dispută mîine, de la ora 10:30.

3 este numărul de partide consecutive de la Cupa Mondială pe care Franţa le începe cu aceeaşi echipă de start, egalînd recordul Argentinei din 2007

2 meciuri au jucat Franţa şi Noua Zeelandă în luna octombrie, ambele cîştigate de francezi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
florino16
florino16  •  22 Octombrie 2011, 02:07
Postat de sikkunt pe 20 Octombrie 2011, 14:41

motivele alea pt care se iubesc par sa fie inventate de voi 'ziaristii' :))) mai ales ultimul... obsedatilor.

Nu Nu au dreptate este adevarat

sikkunt
sikkunt  •  20 Octombrie 2011, 14:41

motivele alea pt care se iubesc par sa fie inventate de voi 'ziaristii' :))) mai ales ultimul... obsedatilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează