SPORTURI  »  RUGBY  »  RCM TIMIŞOARA

Fost campion mondial cu Africa de Sud, Chester Williams vrea să facă performanţă la Timişoara

Chester Williams. FOTO Adrian Pîclişan
Chester Williams. FOTO Adrian Pîclişan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2012 21:21

Chester Williams va sta pe banca celor de la RCM Timişoara şi spune că îşi doreşte să realizeze eventul, la fel cum a reuşit şi cu Dinamo în 2008. Tehnicianul este celebru după titlul mondial cucerit în 1995 cu Africa de Sud, dar şi după apariţia peliculei "Invictus"


Chester Williams este noul antrenor al formaţiei timişorene de rugby RCM. Membru marcant al echipei sud-africane care a cucerit titlul de campioană în 1995, Williams a fost un personaj important şi în filmul " Invictus", care a avut un succes uriaş. Fosta aripă a Africii de Sud, Chester Williams, care a strîns 27 de prezenţe pentru "naţionala" ţării sale, pare decis să intre în istoria rugbyului românesc după performanţele de la Dinamo. "Îmi doresc să realizez lucruri frumoase alături de băieţii de la Timişoara, mai ales că împreună cu unii dintre ei am mai lucrat. Am făcut deja un prim antrenament şi se vede că jucătorii au stat cam departe de rugby în ultima perioadă", a spus rîzînd noul antrenor al celor de la RCM.

Tehnicianul de culoare a avut deja un prim mesaj pentru elevii săi şi nu a părut deloc impresionat de noroiul pe care l-a găsit pe terenul din Timişoara. "Cred că Burcea şi Calafeteanu le-au povestit deja colegilor despre mine. Eu pot să fiu foarte strict, dar dacă sînt respectat voi oferi foarte mult respect în schimb", a spus Chester Williams. Acesta a primit o ofertă de 3 ani, dar antrenorul a explicat de ce a venit cu o contraofertă. "Eu prefer să semnăm pe un singur an, iar apoi, în funcţie de rezultate, putem discuta şi despre prelungire. Sper să rămîn cel puţin doi ani la RCM Timişoara", a concluzionat Williams.

În cărţi pentru "naţională"
Chester Williams a fost foarte aproape în două rînduri să conducă Africa de Sud şi în calitate de antrenor. Prima dată, în 2004, a pierdut lupta în faţa lui Jake White, iar patru ani mai tîrziu Peter de Villiers i-a luat faţa pentru un mandat pe banca sud-africanilor. Williams a condus de pe bancă "naţionale" ca Tunisia şi Uganda.

"Vreau să învăţ limba"
Antrenorul timişorenilor are un prim obiectiv după semnarea contractului. "Vreau să învăţ cît mai multe despre oraş şi sper ca oamenii cu care colaborăm de la Universitate să mă ajute cu nişte cursuri de română, ca să mă înţeleg mai uşor cu jucătorii. Vreau să cîştig campionatul, dar în primul rînd vreau să mă asigur că jucătorii ştiu ce vreau de la ei", a concluzionat Williams.

7 ani a jucat la "naţională Chester Williams

70 de puncte a înscris Williams pentru Africa de Sud în toată cariera.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează