SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY ÎN ŞAPTE

FOTO Ovalul tinereții » Colaj de momente spectaculoase la Campionatul European de Rugby în 7 U18

Evantai spectaculos făcut de-un rus și un spaniol +8   FOTO
Evantai spectaculos făcut de-un rus și un spaniol

Articol de , - Publicat marti, 20 septembrie 2016 00:00

Campionatul European de Rugby în 7 U18, disputat în weekend la București, a fost un colaj de momente spectaculoase.

Ultimele zile de soare ale prelungirii de vară au picat la țanc pentru 12 trupe de rugby din toată Europa. S-au întâlnit pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală pentru Europeanul de Rugby în 7 sub 18 ani.

O competiție în care, după o primă zi cu două succese pentru România și o calificare în "sferturi", cele 12 echipe au fost împărțite în trei grupe valorice.

Primele 4 s-au bătut pentru cupă, următoarele 4 - eliminate în "sferturi" - pentru trofeul "plate", ultimele 4 pentru trofeul "bowl". "Ca să existe câte o miză pentru fiecare", au explicat organizatorii.

Interviu cu apă plată

"Bowl" a fost câștigat de luxemburghezi, care au trecut de polonezi în "finala" pentru locul 9. Și au oferit un moment memorabil. Au dat o fugă la panoul pentru interviuri și i-au pus întrebări căpitanului. Cu sticle de apă plată, goale, în loc de microfoane! În acest timp, operator era managerul. Care a filmat întreaga scenă cu telefonul.

Un român la portughezi

Ai noștri au terminat pe locul 7. Remarcați, Petru Azoiței și Alexdandru Iliuță, ambii veniți la lot de la Bârlad. "Să intre blondul, să intre blondul!", cântau spectatorii când primul era pe bancă. Iar blondul îi răsplătea cu câte un eseu spectaculos.

"Stejăreii" n-au fost singurii români. În echipa Portugaliei s-a strecurat Gabriel Pop. Jucător la Cascais, cu ambii părinți proveniți de la noi din țară!

Medalie într-un picior

Căpitanul Irlandei s-a accidentat serios chiar în finala câștigată de ai săi, 31-5 cu Franța. Daniel Hurley a fost prins la mijloc între doi "cocoși" și a privit finalul de pe margine, cu gheață pe genunchiul afectat.

Apoi, la premiere, a fost purtat pe brațe de colegi către locul premierii. O imagine care a încheiat un turneu excelent pentru irlandezi.

7minute durează repriza la rugby în 7: se păstrează, totuși, dimesiunile terenului

Clasament final: 1. IRLANDA, 2. Franța, 3. Italia, 4. Portugalia, 5. Spania, 6. Rusia, 7. ROMÂNIA, 8. Germania, 9. Luxemburg, 10. Polonia, 11. Israel, 12. Rep. Moldova

Lotul României U18: Andrei Pasalan (CT Dinicu Golescu), Codrin Bercu (Baia Mare), Paul Herman (Baia Mare), George Ciorbac (LPS Constanța), Răzvan Belehuz (Bârlad), Cristian Radu (Dinamo), Răzvan Enache (Aurel Vlaicu), Petru Azoiței (CSS Bârlad), Vlad Bocăneț (Baia Mare), Ionuț Vătafu (LPS Constanța), Andrei Mălăuță (Aurel Vlaicu), Alexandru Tudose (Pitești), Marius Chiriac (Aurel Vlaicu), Sebastian Ionescu (SCM Timișoara), Alexandru Iliuță (Bârlad), Marius Ioana (Steaua). Antrenor: Alexandru Lupu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  20 Septembrie 2016, 09:10

N-are treaba Romania cu rugbyul in 7 ... la noi la rugbyul mare, in 15, se joaca pe gramada, pe inaintare, pe forta fizica, ceea ce nu apare in nici un fel la rugny in 7. acolo se joaca pe indeminare, viteza, scheme cu mingea .... nu stim noi d-astea ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează