SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

FOTO Primul eşec » Naţionala de rugby a României a fost învinsă de Fiji, 26-7

Foto: Raed Krishan +28   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 noiembrie 2013 22:40

"Stejarii" au ratat ocazia de a termina 2013 fără înfrîngere. După nouă victorii şi un egal, a venit eşecul în faţa fijienilor.

România a încheiat 2013 cu o înfrîngere! După ce a trecut de Tonga şi Canada, echipe aflate peste ei, în clasamentul IRB, "stejarii" nu au mai avut suflu cu Fiji. Echipa din Pacific a arătat de ce e  comparată de multe ori cu Noua Zeelandă.

"Ăştia nu ştiu să joace decît în vitezele a cincea şi a şasea!", striga un spectator din tribunele Arcului de Triumf, imediat ce abia începuse meciul. Era minutul doi şi Fiji marca primul eseu. Noroc că, la reluările video, arbitrul a văzut o pasă înainte şi eseul a fost anulat.

Decizia parcă i-a enervat pe fijieni. Au marcat alte două eseuri, arătînd cît de simplu e jocul cu balonul oval cînd îl joci în viteză. Românii s-au trezit însă, susţinuţi din tribune de cei 4.000 de spectatori. Au reuşit un eseu de penalizare, dominîndu-şi clar în grămadă adversarii. În ultimele minute ale reprizei, "tricolorii" au trecut în două rînduri pe lîngă încă un eseu, dar au greşit de fiecare dată pasa decisivă.

Noi cu grămada şi tuşele, ei cu jocul la mînă
În partea a doua românii au jucat la spectacol. Au jucat toate baloanele în "22-ul" advers şi nu au mai punctat din lovituri de penalizare. Au căutat eseul, dar în zadar. Fijienii s-au apărat foarte bine şi au contraatacat de cîte ori au avut ocazia. Au mai culcat o dată balonul în terenul de ţintă al "tricolorilor", părăsind terenul în aplauzele publicului pentru spectacolul oferit.

"Ne-au spart liniile!"
Viorel Lucaci, jucătorul din linia a treia a României, a recunoscut la final supremaţia fijienilor. "Am dat tot ce am putut, dar au fost de neoprit. Au jucat foarte bine şi au profitat de fiecare greşeală a noastră. Ne-au spart liniile şi au părut că trec de noi cu uşurinţă!", a spus stelistul. Lucaci e mulţumit însă de campania reuşită de România în această toamnă. "Am bătut Tonga şi Canada, am jucat bine cu Fiji. Parcursul e îmbucurător. Ne gîndim cu optimism la meciurile din 2014 şi la calificările pentru Cupa Mondială", a încheiat Lucaci.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
kobritzzzaaa
kobritzzzaaa  •  24 Noiembrie 2013, 22:23
Postat de romaniaargentina32 pe 24 Noiembrie 2013, 21:05

Oricum stejarii merita felicitati pentru un 2013 aproape perfect si sper sa se califice si sa faca o figura frumoasa la mondiale. Daca s-ar putea sferturi ar fi perfect :)

Va fi complicat sa iesim din grupe in opinia mea. Oricum, cel mai important lucru e ca vom fi acolo.

romaniaargentina32
romaniaargentina32  •  24 Noiembrie 2013, 21:05

Oricum stejarii merita felicitati pentru un 2013 aproape perfect si sper sa se califice si sa faca o figura frumoasa la mondiale. Daca s-ar putea sferturi ar fi perfect :)

vladutz13
vladutz13  •  24 Noiembrie 2013, 12:56

Chiar daca ne-au batut la scor clar, Romania a jucat foarte bine, in sfarsitul primei reprize Fijienii nu stiau ce sa ne mai faca, nu am inteles de ce ne-au anulat cele 2 eseuri, ambele mi-au parut valabile, probabil nu ma pricep. Iar la cele 2 eseuri fijiene, au avut pase inainte, asta a fost impresia mea.... dar transmisia a fost dezastruoasa. Oricum, am jucat bine de tot cu o echipa foarte buna.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează