SPORTURI  »  RUGBY  »  FINALĂ

GALERIE FOTO Steaua a cîştigat Cupa României la rugby după o finală cu Ştiinţa Baia Mare, 17-10

Foto: Raed Krishan +49   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 30 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 30 noiembrie 2013 22:15

Roş-albaştrii au trecut de rugbyştii de la Baia Mare cu 17-10, luîndu-şi revanşa după ce anul trecut trofeul a rămas în Ardeal.

Frigul ciupeşte faţa, aburii le ies din trupurile de coloşi, dar se bucură ca nişte copii care au primit în dar jucăria preferată. Au stele pe tricouri şi Cupa României se plimbă de la unul la altul. După o luptă de 80 de minute au fost cei mai buni. Echipa de rugby Steaua are din nou un trofeu, după o pauză de patru ani.

Lupta s-a dat pe la mijlocul zilei, pe stadionul de rugby din Ghencea, cu rugbyştii de la CSM Baia Mare, cei care îi învinseseră anul trecut în finala Cupei, iar anul acesta în semifinala campionatului naţional. În prima repriză, steliştii au fost cei care au condus partida, fiind mai activi şi parcă cu o sete mai mare de trofee.

Cu toate acestea pe tabelă au pus doar trei puncte venite din piciorul drept al lui Florin Vlaicu, care a fructificat o lovitură de pedeapsă. Lucrurile s-au mai încins în frigul evaluat în termometre la 5 grade. Au venit eseurile.

Primul, în minutul 45, a fost reuşit de stelistul Florin Ioniţă, un eseu transformat de Vlaicu şi scorul devenea 10-0. Zgîndăriţi de acel zero din dreptul lor, băimărenii au reuşit şi ei unul, pe care însă nu l-au transformat.

Roş-albaştrii însă au ţinut să mărească din nou diferenţa, în minutul 65 Florin Vlaicu culcînd mingea în terenul de ţintă şi apoi transformînd şi ducînd scorul la 17-5. Pe final, băimărenii au punctat prin Ionuţ Niacşu, iar scorul final a fost 17-10. Şi a fost sărbătoare în Ghencea, acolo unde nu mai fusese de patru ani.

11 Cupe ale României a cucerit Steaua de-a lungul istoriei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
eugen555
eugen555  •  01 Decembrie 2013, 15:39

Bravo baieti!.....Multumim pt lupta voastra de barbati adevarati!

cristid.
cristid.  •  30 Noiembrie 2013, 17:40

Steaua = CSA !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează