SPORTURI  »  RUGBY  »  NOUA ZEELANDĂ - AFRICA DE SUD 20-18

Haka spre titlu » Noua Zeelandă s-a calificat în finala Cupei Mondiale, 20-18 cu Africa de Sud

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2015 00:00

All Blacks au învins la limită Africa de Sud cu 20-18 și sînt pentru a patra oară în ultimul act al competiției care a început în 1987.

Noua Zeelandă continuă drumul spre cel mai prețios trofeu din rugby. Chiar dacă nu au mai făcut spectacol în meciul cu Franța, All Blacks a adus tot ce a avut nevoie pentru a trece de una dintre cele mai mari rivale ale lor, Africa de Sud.

A rezultat un meci foarte fizic, în care Springboks nu au avut nici o oportunitate de a înscrie un eseu, în timp ce Noua Zeelandă a găsit breșe pentru a puncta de două ori.

Cu toate că Noua Zeelandă i-a depășit tactic, rugbyștii sud-africani au condus la pauză cu 9-7. Înainte de debutul celei de a doua reprize, neo-zeelandezii au vorbit și au reușit să întoarcă scorul.

"Știam că ne vor propune un plan de joc diferit și așa s-a și întîmplat. Au jucat foarte bine, ne-au pus sub presiune și nu ne-au dat prea multe ocazii. A trebuit să săpăm adînc ca să cîștigăm acest meci și de asta sînt mîndru. Echipele mari trebuie să recupereze teren, nu putem să cîștigăm mereu la douăzeci de puncte", a spus centrul Conrad Smith.

All Blacks au șansa să devină prima echipă care cîștigă cupa Webb Ellis la două ediții consecutive ale Cupei Mondiale.

Noua Zeelandă-Africa de Sud    20-18
Noua Zeelandă: Kaino 1 e, Barrett 1 e, Carter 2 t, 1 lp, 1 d
Africa de Sud: Pollard 5 lp, Lambie 1 lp

Australia-Argentina, azi, ora 18:00, DigiSport1: "Grămada e cheia"

A doua semifinală de la Cupa Mondială are loc azi, între Australia şi Argentina, iar Andy Robinson, fost jucător englez şi fost antrenor al "naţionalei" Scoţiei, crede că în grămadă se va afla cheia acestei dispute.

Pînă acum, australienii, antrenaţi pe înaintare de argentinianul Mario Ledesma, au dominat la acest capitol contra Angliei şi a Ţării Galilor.

"Argentinienii joacă avînd un zîmbet pe faţă, au în faţă cinci oameni care cred că pot prăbuşi grămada australiană", spune Robinson. "Ledesma a fost însă incredibil în felul în care i-a pregătit pe australieni".

Wallabies au cucerit de două ori titlul, în 1991 şi 1999, şi au disputat finala în 2003, în timp ce rezultatul de vîrf al Pumelor e bronzul din 2007.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
respect2014
respect2014  •  25 Octombrie 2015, 10:25

Probabil ca in paralel va uitati la un meci de fotbal. La pauza a fost 12-7!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează