SPORTURI  »  RUGBY  »  MECI TEST

La trântă cu americanii! România joacă azi prima dispută a toamnei, împotriva SUA, urmând ca apoi să se pregătească de întâlnirile cu Canada și Uruguay

Articol de - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 00:00

România începe meciurile-test ale toamnei contra reprezentativei SUA, azi, ora 18:00, pe stadionul "Arcul de Triumf". Vecine în clasamentul World Rugby, românii locul 16, "yankeii" pe 17, cele două formații sunt considerate apropiate valoric.

"Am urmărit îndeaproape evoluția României începând cu prezența la Cupa Mondială din 1987, apoi cunosc jocul pe care îl avea în anii ‘90. România și SUA sunt două echipe apropiate valoric și de aceea ne așteptăm la un meci puternic și echilibrat", a declarat antrenorul SUA, John Mitchell, cel care în carieră a fost în staff-ul unor "naționale" puternice precum Anglia sau Noua Zeelandă!

"Va fi un meci greu, întotdeauna a fost și cred că rezultatul va fi unul strâns. Jucătorii sunt motivați să joace primul lor meci internațional după o pauză destul de mare, am avut o săptămână bună de pregătire și mă aștept ca nivelul jocului să fie mai bun de la meci la meci", a subliniat și galezul Lynn Howells, selecționerul României. Tehnicianul a glumit apoi. "Pe John îl cunosc foarte bine, ne-am întâlnit pe vremea când eu eram la galezi, el la englezi. Cine a câștigat? Eu, bineînțeles!".

SUA a jucat acum o săptămână împotriva "selecționatei" Maori All Blacks și a pierdut cu 7-54. Americanii au fost singura echipă, alături de Uruguay, care nu a reușit nici un punct la Cupa Mondială din Anglia, de anul trecut, terminând competiția pe locul 19!

Recordmenul selecțiilor

Partida cu SUA va fi una specială pentru Florin Vlaicu. Mijlocașul român va bifa a 94-a selecție pentru "stejari", record absolut, tot Vlaicu deținând și recordul de puncte marcate pentru "tricolori": 733. "Sunt puțin emoţionat, nu mă așteptam să ajung la selecția cu numărul 94. Îi mulțumesc lui Lynn pentru că de când a venit am făcut multe selecții, mi-a dat încredere, m-a motivat foarte mult. Îmi doresc să continui să joc pentru Romania, să ajut cât mai mult echipa", a declarat Vlaicu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează