SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP - ROMÂNIA-SOUTH AFRICA KINGS (MIERCURI, ORA 19:00, DIRECT GSP TV)

Meciul adevărului, România-Africa de Sud. Dacă batem, putem cîştiga turneul

Alin Petrache
Alin Petrache

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 12:59

Preşedintele FR Rugby, Alin Petrache, e încrezător înaintea meciului cu Sout Africa Kings, din etapa a doua a ediţiei 2011 a IRB Nations Cup. "Mă gîndesc la o victorie, un succes putînd să ne propulseze pentru cîştigarea turneului", a declarat Petrache. Oficialul FRR rămîne însă moderat. "E cel mai greu meci, sud-africanii alcătuiesc cea mai bună echipă şi au venit la Bucureşti să învingă. În plus, vin din emisfera sudică, acolo unde rugbyul e religie", a subliniat Petrache.

Petrache crede că sud-africanii au un atu important. "Ei abia au început sezonul, în timp ce noi, în Europa, sîntem pe final de sezon. Astfel, jucătorii noştri sînt obosiţi, pe cînd ei sînt proaspeţi". Petrache a anunţat şi schimbările pe care antrenorul Romeo Gontineac le va face în lotul României. "Cu siguranţă Ion Paulică, Ovidiu Toniţa şi Iulian Dumitraş vor fi titulari".

"Ar fi extraordinar să putem să-i învingem pe sud-africani, nu te întîlneşti în fiecare zi cu un astfel de succes, dar trebuie să fim atenţi. Aţi văzut şi Georgia, le-au făcut faţă 65-70 de minute şi apoi, două greşeli, au dus la eseuri de 70 de metri. Pe final, e perioada cînd oboseala îşi spune cuvîntul", a notat preşedintele FRR.

Oficialul a vorbit şi despre meciul cu Namibia, cîştigat de România cu 13-11. "E important că am cîştigat, chiar dacă am făcut prea multe greşeli individuale. Au fost 19, mult peste media din meciurile României, unde se înregistrau maximum 10-11. Am pus aceste greşeli însă pe seama dorinţei prea mari de reuşită şi a tracului de debut", a încheiat Petrache.

Meciul România-South Africa Kings se dispută miercuri, de la ora 19:00, pe stadionul Arcul de Triumf. El va fi live pe GSP TV, dar şi live video pe site-ul www.gsp.ro.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ligax
ligax  •  14 Iunie 2011, 23:08

Da, o sa-i batem pe umar de praf...

andrei7x
andrei7x  •  14 Iunie 2011, 18:45

asta este gluma care mi-a facut ziua , romania sa o bata pe africa de sud :))))))) , poi ba ziaristilor africa de sud e in top 3 cele mai bune nationale de rugby ...ce sa castige niste scaietzii ca rugbistii nostrii

vi_escu
vi_escu  •  14 Iunie 2011, 17:38

Cum adica: "Dacă batem, putem cîştiga turneul" Voi sunteti sanatosi la cap?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close