SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Noua Zeelandă învinge Australia cu 20-6 şi va juca finala CM de Rugby cu Franţa!

Ma'a Nonu a reuşit primul eseu al partidei şi singurul din prima repriză +2   FOTO
Ma'a Nonu a reuşit primul eseu al partidei şi singurul din prima repriză

Articol de - Publicat duminica, 16 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2011 12:46

UPDATE / După ce Franţa s-a calificat ieri în finală, Noua Zeelandă şi Australia şi-au disputat azi un loc în ultimul act al competiţiei supreme din rugby. Meciul, disputat la Auckland, a consemnat calificarea gazdelor acestei ediţii în finală.

În cealaltă semifinală, Franţa a învins Ţara Galilor cu scorul de 9-8 şi s-a calificat în marea finală.

min. 80: Final! Noua Zeelandă este în finala Campionatului Mondial, unde va întîlni Franţa!

min. 76: Sonny Bill Williams primeşte cartonaşul galben, la doar trei minute după ce intrase pe teren

min. 72:  Noua Zeelandă - Australia 20-6. Piri Weepu transformă o lovitură de pedeapsă. Australienii au nevoie de două eseuri transformate pentru a egala

min. 67: Cruden nu reuşeşte nici el să puncteze dintr-o transformare. Scorul rămîine 17-6

min. 57: Piri Weepu ratează alte trei puncte pentru Noua Zeelandă

min. 54: Australienii nu reuşesc să le pună cu adevărat probleme gazdelor acestui Campionat Mondial

min. 43: Noua Zeelandă - Australia 17-6. Primele puncte din repriza secundă sunt trecute în contul Noii Zeelande, graţie unei transformări reuşite de Piri Weepu

min. 41: S-a reluat partida

min. 40: Pauză

min. 36:  Noua Zeelandă - Australia 14-6. Cea de-a doua transformare reuşită de Piri Weepu

min. 32:  Noua Zeelandă - Australia 11-6. Cooper reduce din diferenţă cu un dropgol de la aproximativ 22 de metri

min. 20:  Noua Zeelandă - Australia 11-3. Cruden punctează printr-un dropgol

min. 15:  Noua Zeelandă - Australia 8-3. O'Connor reduce din diferenţă

min. 12: Noua Zeelandă - Australia 8-0. Piri Weepu reuşeşte prima transformare pentru Noua Zeelandă

min. 10: Piri Weepu ratează o lovitură de pedeapsă dintr-o poziţie centrală

min. 7: Noua Zeelandă - Australia 5-0. Ma'a Nonu reuşeşte un eseu după o incursiune a fundaşului Israel Dagg. Piri Weepu a ratat însă cele două puncte

min. 5: Noua Zeelandă a început mai bine partida, All Blacks aflîndu-se în permanenţă în terenul australienilor

min. 1: a început partida!

-------------------------------------

Eliminarea căpitanului Sam Warburton în minutul 18 a năruit şansele galezilor. Franţa s-a calificat în a treia finală de Cupă Mondială, dar jocul a lăsat de dorit


Din 12 în 12 ani Franţa joacă finala Cupei Mondiale. A făcut-o în 1987, apoi în 1999. O va face şi în 2011. Reprezentativa "cocoşului galic" a învins ieri, la Auckland, cu 9-8 Ţara Galilor, într-un meci în care, pe final, a avut mare noroc!

Galezii au condus cu 3-0 din minutul 8, James Hook fructificînd prima lovitură de pedeapsă. Tot el a ratat desprinderea trei minute mai tîrziu. Şi, în plină dominare a britanicilor, a venit minutul 18. Sam Waburton, căpitanul galez pe care toată lumea îl lăudase, cel mai bun jucător al Ţării Galilor la meciurile din grupe, a făcut un placaj periculos la Vincent Clerc şi arbitrul Alain Rolland i-a arătat direct cartonaşul roşu! Franţa avea 62 de minute de om în plus.

Precizia lui Morgan Parra
Cursul jocului s-a schimbat, Franţa a trecut în jumătatea adversă şi, sub presiune, galezii au greşit. Transformerul Morgan Parra nu a ratat nimic, fructificînd cele trei lovituri de pedeapsă de care a beneficiat. La 9-3, Franţa s-a retras însă în apărare şi a început să bubuie baloanele! Galezii nu mai aveau nimic de pierdut. În minutul 59, Mike Phillips a trecut de apărarea "albaştrilor" şi a culcat balonul în terenul de ţintă. Stephen Jones a ratat însă transformarea şi Franţa a rămas în avantaj: 9-8.

Presiunea "dragonilor"
Ţara Galilor şi-a continuat ofensiva, în ciuda faptului că juca în inferioritate. Franţa s-a apărat însă exact şi a rezistat eroic. În minutul 75, "dragonii" au avut mare ghinion. Lovitura de pedeapsă trimisă de la 50 de metri de Jones a avut traiectoria bună, dar a trecut la o palmă pe sub bara ce delimitează încercările valabile! "Dragonii" au atacat în ultimele minute incredibil. La 22 de metri de buturile adverse, britanicii au avut 27 de momente de fixare, încercînd să străpungă defensiva Franţei. Nu au reuşit, iar "cocoşii" vor juca pe 23 octombrie, la Auckland, a treia finală de Cupă Mondială din istorie, primele două pierdute!

"Dacă putem să ajungem campioni mondiali cu acest stil de joc, pe acesta îl vom juca"
Marc Lievremont, antrenor Franţa

"Nu jocul a fost cel care ne-a ajutat să cîştigăm, ci solidaritatea de care am dat dovadă, spiritul de echipă care domină de cîteva săptămîni"
Dimitri Yachvili, Franţa

"Am jucat cu frică în stomac tot meciul, am pierdut destul de multe mingi. În ciuda tuturor greşelilor, am fost excelenţi în apărare"
Vincent Clerc, Franţa

"Sînt şocat pentru acest cartonaş. Ştiam foarte bine ce trebuie să fac, însă, din cauza elanului, nu mi-a ieşit cum trebuia"
Sam Warburton, căpitanul Ţării Galilor

"Sam merita cartonaşul galben. Ar fi trebuit să ceară reluare video înainte să ia această decizie. Echipa care ar fi trebuit să joace finala de duminică nu va fi acolo"
Warrend Gatland, antrenor Ţara Galilor

"Ne dorim să mergem acasă cu locul trei. Am muncit mult, ne pare rău că nu am mai reuşit să repetăm evoluţiile de pînă acum"
Shane Williams, Ţara Galilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
florino16
florino16  •  17 Octombrie 2011, 00:45

Deferlanta bleu peste Auckland, Toate teritorile si departamentele franceze din alte mari din Pacific sint chemate de metropola sa participe la un HAKA gigant pe strazile Aucklandului sambata si duminica viitoare cu ocazia finalei cu All Blacks. Noua Caledonie, Bora Bora, Papete, Tahiti, toata Polynezia adevaratii MAORI HU HA Yepu, veniti la sarbatoare. Vive le Vahinée

xstream
xstream  •  16 Octombrie 2011, 19:29

bat all blacks :)

krystyan001
krystyan001  •  16 Octombrie 2011, 19:14

franta are o sansa frumosa, dar fiind niste magari in ultima vreme o sa tint cu noua zeelanda si felicitari pt jocul cu australia, au fost cu o clasa peste ei

Vezi toate comentariile (10)
Comentează