SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

O afacere profitabilă » România rămîne în istoria Cupei Mondiale: "Nu ştiu cînd noi ne vom mai întîlni cu un asemenea public!"

Articol de , - Publicat marti, 29 septembrie 2015 00:00

Cupa Mondială din Marea Britanie se bucură de un succes enorm. Toate meciurile, indiferent de numele echipelor şi de oraşele în care se joacă, se dispută la capacitate maximă

Duminică, la partida dintre Irlanda şi România, de pe stadionul Wembley, s-a doborît recordul de asistenţă la un meci de rugby: 89.267 spectatori. Vechiul record fusese bătut o săptămînă mai devreme, tot pe Wembley, la Noua Zeelandă-Argentina: 89.019! Organizatorii au anunţat de cu o zi înaintea meciului dintre România şi Irlanda că nu mai sînt tichete şi au afişat pe faţada stadionului scris mare: SOLD OUT!

Au fost spectatori care au mai căutat şi înainte de meci tichete, găsindu-le doar la bişniţari. Aceştia te ademeneau la intrarea în stadion, întrebînd: "Are cineva un bilet în plus?", pentru a nu atrage atenţia poliţiştilor. "Am dat pe un bilet de 50 de lire, cu 25 de pounds peste preţul său", a recunoscut un român care nu şi-a luat la timp bilete la meci. Cele mai scumpe tichete la meciul de pe Wembley au fost 250 de lire. Sîmbătă însă, la meciul dintre Anglia şi Ţara Galilor, de pe Twickenham, s-au vîndut bilete la "negru" şi cu 900 de lire sterline (aproximativ 5.400 de lei)!

Organizatorii îşi freacă mîinile. La toate meciurile, biletele sînt aproape epuizate, rămînînd mai puţin de cîteva sute. Rămîne de văzut ce se va întîmpla dacă Anglia va rata calificarea în sferturile de finală, o înfrîngere cu Australia lăsîndu-i pe "trandafiri" în afara jocului.

Recordul de la meciul României va rămîne însă în picioare, de acum încolo nici un meci nemaiavînd loc pe Wembley, cel mai mare stadion de la Cupa Mondială!

466.000 de turiştise preconizează că vor vizita Marea Britanie cu prilejul Cupei Mondiale. Se estimează cheltuieli de 869 milioane lire sterline

"A fost o atmosferă incredibilă. Totul era verde în tribune, cred că irlandezii au fost extrem de motivaţi cu atîţia fani în spate. E un meci pe care-l joci o dată în viaţă"
Florin Surugiu, mijlocaş la deschidere, România

2.200.000 de tichetes-au vîndut pentru Cupa Mondială

"Nu ştiu cînd noi ne vom mai întîlni cu un asemenea public!"

Mihai Macovei a rămas impresionat de atmosfera de pe Wembley. Căpitanul României şi-ar dori să joace şi în România pe un stadion cu măcar 20.000 de oameni în tribună

Căpitanul României arată după meciul cu Irlanda de parcă ar fi terminat un meci de box, nu unul de rugby. E zgîriat la tîmpla dreaptă, sîngele i s-a uscat deja pe faţă. Are o vînătaie şi sub pometele stîng. Dar spune că astfel de lucruri sînt frecvente. Nu e nimic deosebit.

- Mihai, cum ai cataloga prestaţia voastră din meciul cu Irlanda? Eşti mulţumit de ceea ce a ieşit?
- În mare parte cred că a fost destul de OK. Ne-am apărat bine, dar am şutat prea mult în balon. Nu am avut posesie. Dar cred că pentru un meci cu campioana celor Şase Naţiuni a fost o prestaţie mulţumitoare. Trebuie să ne bucurăm de acest meci, de atmosfera creată pe un stadion superb, de aceşti suporteri senzaţionali care au înverzit Wembleyul! E uimitor, fantastic să joci cu atîţia suporteri. Le mulţumesc şi suporterilor noştri, care chiar dacă au fost mai puţini, au fost alături de noi.

"De acum începe pentru noi Cupa Mondială, meciurile care contează cu adevărat, cu Canada şi Italia. Vrem să obţinem două victorii"

- A fost un meci mult mai fizic decît cu Franţa, irlandezii nu au ocolit lupta, dar eseurile au venit tot pe aripi.
- Ne-am aşteptat la un meci mai fizic, Irlanda joacă mult în zona balonului. Eu cred că irlandezii au o viteză mai bună decît francezii şi prin asta ne-au surprins.

- Au fost cîteva decizii controversate ale arbitrului? Te-am văzut cerîndu-i explicaţii!
- Da, au fost două-trei, dar acum ce rost mai are?... Jocul a trecut şi nu putem schimba nimic. Trebuie să ne gîndim deja la meciul cu Canada.

- Partida intră în istorie ca fiind aceea cu cea mai mare asistenţă la Cupa Mondială 2015.
- Ne bucurăm că a fost meciul nostru, sper ca lumea din România, oamenii care se ocupă de sport, să se uite şi ei la astfel de meciuri şi să vadă ce frumos e să joci cu un stadion plin, ce spectacol poate fi! Mi-aş dori să pot juca şi eu acasă, în România, cu un stadion plin. Nu vreau 90.000, ci 20.000-30.000. Pentru mine e un vis să joc în România în faţa unui stadion de 20.000 de oameni!

- Eseul de pe final e unul mobilizator înaintea jocurilor cu Canada şi Italia?
- Normal, e unul care răsplăteşte munca noastră din ultimul timp. Sperăm să ne recuperăm cît mai bine pînă la Canada, pentru că de acum începe pentru noi Cupa Mondială.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  29 Septembrie 2015, 12:46

Faina fotografie!

botizann
botizann  •  29 Septembrie 2015, 09:52

Se vede Si de aici suflul cupei mondiale ... In weekend au fost 2 meciuri pe Vila park Si a fost plin de fani ai Springbooks Si cangurilor in centru, multi nu au avut bilete Si au ramas in fan -zone-ul din centru , Dar au venit pana in Birmingham, Mai ales australieni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează