SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ / NOUA ZEELANDĂ - FRANŢA, DUMINICĂ, 11:00, DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pescuit şi hip-hop pentru jucătorii neo-zeelandezi şi francezi înaintea marei finale a Cupei Mondiale

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 20:23

Rugby. Ieri, cu două zile înaintea marii finale, francezii şi neo-zeelandezii au profitat din plin de timpul liber


Franţa şi Noua Zeelandă se întîlnesc, mîine, în cel mai important meci al Cupei Mondiale, partida care va decide cea mai bună echipă de rugby a lumii. Chiar dacă miza întîlnirii îi marchează pe protagoniştii celor două formaţii, aceştia au uitat pentru cîteva ore de antrenamente şi de pregătire şi au profitat de timpul liber oferit de antrenori.

La peşte cu elicopterul
Cédric Heymans, Dimitri Yachvili, Julien Bonnaire, Julien Pierre şi Pascal Papé au mers la pescuit, pe o insulă din Grande Barriere, fiind transportaţi acolo cu elicopterul. Cei cinci rugbyşti au ales această activitate nu numai pentru a se relaxa, dar şi din dorinţa de a continua ritualul antrenorului lor, Marc Lievremont, care înaintea partidei din semifinale a făcut acelaşi lucru, iar Franţa a trecut la limită de Ţara Galilor, cu 9-8. "A fost o călătorie scurtă, peisajul a fost superb, iar peştii au muşcat repede momeala. Am fost norocoşi la întoarcere, am văzut mai mulţi delfini înotînd. A fost incredibil", a declarat Bonnaire.

În timp ce cei cinci francezi au fost la pescuit, restul colegilor din echipă au preferat să se plimbe prin Auckland, unde s-au întîlnit cu mai multe grupuri de suporteri.

Melodia preferată
Chiar dacă nu au surprins prin activităţile pe care le-au făcut în timpul liber, neo-zeelandezi preferînd să rămînă la hotel sau să meargă prin oraş, totuşi unul dintre reprezentanţii All Blacks, Weepu's, a reuşit să atragă atenţia după ce şi-a prezentat ritualul pe care îl are înaintea meciurilor. "Îmi aşez tricoul în vestiar în aşa fel încît să îl pot vedea, iar apoi îmi pun căştile pe urechi. Melodia preferată e «Am făcut-o», de la Busta Rhymes. O parte din versuri sînt: «Împreună am reuşit. Am reuşit chiar dacă eram cu spatele la zid». E un cîntec pe care îl ascult mereu, pentru că ştiu că fără echipă nu aş fi ajuns aici", a declarat neo-zeelandezul.

Wallabies pe locul trei
Australia a cîştigat ieri finala mică împotriva reprezentativei Ţării Galilor, cu 21-18, şi a cucerit medalia de bronz. La finalul unei partide pe care au dominat-o, jucătorii antrenaţi de Robbie Deans au urcat pentru a patra oară pe podiumul mondial după cele două titluri cucerite în 1991 şi 1999 şi după argintul din 2003.

La pauză, australienii au condus cu 7-3, iar pe parcursul celei de-a doua reprize s-au desprins şi la 10 puncte, 21-11 după transformările reuşite de James O'Conner şi eseul lui Ben McCalman. Într-o ultimă încercare de a reveni, galezii au marcat un eseu prin Leigh Halfpenny, în minutele de prelungire, însă nu au mai putut reveni.

Nemulţumiţi de alb
După ce Jo Maso, managerul echipei Franţei, a decis să-i lase pe neo-zeelandezi să aleagă echipamenul cu care vor juca în finală, chiar dacă francezii au fost cei care au cîştigat tragerea la sorţi, Marc Lievremont a declarat că elevii săi nu sînt chiar mulţumiţi de faptul că vor evolua în alb. "A fost un gest elegant din partea lui Maso, dar sînt sigur că o parte din jucătorii mei ar fi vrut să-i priveze pe All Blacks să poarte culoarea lor preferată", a spus selecţionerul francez.

293 de puncte a marcat Noua Zeelandă la actuala ediţie a Cupei Mondiale, în timp ce francezii nu au reuşit decît 152

5
dintre jucătorii neo-zeelandezi nu erau născuţi în 1987, cînd All Blacks au cîştigat prima Cupa Mondială

3-2 pentru All Blacks e scorul întîlnirilor directe de la Cupa Mondială între cele două finaliste

1,12 e cota de victorie pentru Noua Zeelandă. Franţa are cotă de succes 7,25. Cine pariază pe egal obţine de 34 de ori suma investită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dralecs
dralecs  •  22 Octombrie 2011, 03:50

Daca tot traduceti articolele din presa franceza, ati putea sa traduceti si denumirile zonelor din articol sau sa le redati in limba tarii in care se afla zona respectiva. Grande Barriere... Si daca le traduceti din engleza... Weepu's???

florino16
florino16  •  22 Octombrie 2011, 01:28
Postat de florino16 pe 22 Octombrie 2011, 01:15

Bate Franta joaca ca acasa departe de metropola fara presiune, sustinuta de toate teritorile franceze din Pacific sud mai mari ca popolatie si ca teritoriu decat New Zeeland. De la Noumea trecand prin Bora Bora, tahiti, morurua, insulele marchize, insula de paques Pacificul sud este teritoriu Francez fara contestatie si cu... cine le face fata cand ai 2-3 submarine nucleare si cateva baze aeronavale . Se prevede o invazie la Auckland de Francezi maori veniti din toata emisfera australa. All Blacks ca de obicei o sa piarda meciul cand fac Haka in fata francezilor sant convins

Toate departamentele si teritorii franceze din pacific sant in alerta maxima

florino16
florino16  •  22 Octombrie 2011, 01:15

Bate Franta joaca ca acasa departe de metropola fara presiune, sustinuta de toate teritorile franceze din Pacific sud mai mari ca popolatie si ca teritoriu decat New Zeeland. De la Noumea trecand prin Bora Bora, tahiti, morurua, insulele marchize, insula de paques Pacificul sud este teritoriu Francez fara contestatie si cu... cine le face fata cand ai 2-3 submarine nucleare si cateva baze aeronavale . Se prevede o invazie la Auckland de Francezi maori veniti din toata emisfera australa. All Blacks ca de obicei o sa piarda meciul cand fac Haka in fata francezilor sant convins

Vezi toate comentariile (3)
Comentează