SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP

România a învins pe Italia A şi a terminat pe 2 IRB Nations Cup » Final victorios!

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

România a cîştigat şi ultimul meci de la IRB Nations Cup, reuşind o victorie de excepţie în faţa reprezentativei secunde a Italiei, scor 27-22, care a urcat-o pe locul secund al competiţiei.

Programat la finalul celei de-a treia zi a turneului IRB Nations Cup, meciul dintre România şi Italia A a oferit un spectacol desăvîrşit, încununat cu încă un succes major al naţionalei.

Încurajaţi de aproximativ 2000 de spectatori, alături de mascota "Stejărel", tricolorii s-au văzut conduşi încă din minutul doi, după ce Luciano Orguera (10) a transformat o lovitură de pedeapsă. Replica rugbyştilor români a venit imediat, iar aceştia au preluat conducerea după ce acţiunea personală a lui Cătălin Fercu a fost încheiată cu un eseu reuşit de Cezar Popescu. Transformarea unei penalităţi de către Dan Dumbravă (10) a mărit diferenţa pentru "stejari" (8-3). Doar treisprezece minute au izbutit elevii lui Romeo Gontineac să menţină avantajul în prima repriză. Cele zece puncte reuşite de acelaşi Luciano Orguera i-au ajutat pe italieni să revină la conducere. Loviturile de pedeapsă transformate de decarii celor două echipe au făcut ca scorul să fie la pauză 14-16 în favoarea Italiei A.

Repriza secundă a început cum nu se poate mai bine pentru România, care a recuperat dezavantajul de la pauză prin cele trei puncte reuşite de Dan Dumbravă. Sub îndrumările celor doi tehnicieni şi printre uralele spectatorilor, cele două formaţii şi-au continuat ofensiva, iar echilibrul s-a menţinut pînă în minutul 66, cînd Orguera a transformat o nouă penalitate. Însă doar atît au rezistat italienii. A urmat recitalul lui Dan Dumbravă şi Cătălin Fercu. Zece puncte la rînd au reuşit cei mai buni jucători ai României de la acest turneu, iar victoria a devenit posibilă. Nici cele trei puncte ale lui Orguera nu au mai putut să împiedice bucuria de final a românilor, care au arătat că o calificare la Cupa Mondială nu este doar un vis.

Rezultatele celei de-a treia zi
Georgia - Namibia  16-21
Argentina Jaguars - Scoţia A  33-13
Italia A - România 22-27

Cîştigătoare din Africa

Namibia a cîştigat ediţia din acest an a turneului IRB Nations Cup, fiind singura echipă care a obţinut trei victorii din tot atîtea posibile. România s-a clasat pe poziţia secundă, fiind cel mai bun rezultat obţinut de tricolori la această competiţie. Podiumul a fost completat de Italia A.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
kiroshi
kiroshi  •  23 Iunie 2010, 09:50

S-o credeti voi k au fost doar 2000. Au fost 4000. GSP-isti amarati

amunra87
amunra87  •  21 Iunie 2010, 10:13

Stejarii trebuie sa invinga Tunisia in iulie, iar apoi pe Uruguai sau Kazahstan pentru a ajunge la Campionatul Mondial. Multa bafta in continuare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează