SPORTURI  »  RUGBY  »  PORTUGALIA - ROMÂNIA 17-33

România a învins Portugalia cu 33-17 în deplasare: ”Un test reușit!”

Florin Vlaicu și coechipierii săi au câștigat lejer la Lisabona // Foto: Raed Krishan
Florin Vlaicu și coechipierii săi au câștigat lejer la Lisabona // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2017 00:00

România a învins Portugalia cu 33-17, sâmbătă, la Lisabona și e pregătită să înceapă partidele oficiale.

Cu o săptămână înainte de primul meci oficial al sezonului, cel cu Germania, în Rugby Europe Championship, antrenorul Lynn Howells a vrut să-i verifice pe jucătorii din campionatul intern într-un joc-test contra Portugaliei, la Lisabona.

S-a convenit ca meciul să se dispute pe durata a patru reprize de câte 20 de minute, tocmai pentru a se putea trimite în teren echipe schimbate. Galezul Howells a gândit patru formule de echipă, fiind trimiși în teren toți cei 31 de jucători care au făcut deplasarea.

"Nu avem omogenitate"

"A fost un joc util, nu ne mai întâlniserăm de trei luni de zile și asta s-a văzut, nu avem încă omogenitate. Plus că uniii dintre noi nu s-au pregătit cu balonul în ultimele două luni, ci au făcut doar teste fizice", a declarat Florin Vlaicu.

Recordmanul de selecții și de puncte în echipa României are un obiectiv clar. "Vreau să ne calificăm la Cupa Mondială din Japonia încă din acest an! Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să fim concentrați la ce avem de făcut", a adăugat Vlaicu.

România va rămâne la Lisabona să se pregătească până vineri, urmând ca din Portugalia să plece spre Germania pentru disputa de la Offenbach. De azi, lotul va fi unul complet, urmând ca echipei să i se alăture și "stranierii" din Franța.

"Mai avem lucruri de pus la punct, dar cred că până la meciul cu Germania avem timp să ne pregătim. Ceea ce ne-am propus la disputa cu Portugalia am realizat"
Valentin Calafeteanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează