SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

România debutează în Rugby Europe Championship contra Poloniei

Florin Surugiu revine în echipa națională FOTO Imago Images
Florin Surugiu revine în echipa națională FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 22:04 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 22:40

Naționala României începe o nouă aventură în Rugby Europe Championship (REC) cu un meci în deplasare, disputat duminică, de la ora 19:15, în compania Poloniei. 

„Stejarii” se vor confrunta în prima etapă cu Polonia, duminică, de la ora 19:15, pe Narodowy Stadion din Gdynia. România face parte în acest sezon din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia.

Pentru meciul de duminică căpitan a fost desemnat Ovidiu Cojocaru (Dinamo). „Nu au fost cele mai bune condiţii de pregătire, pentru că au fost trei săptămâni cu vreme foarte rece, cu multă zăpadă, terenul de antrenament a fost îngheţat, astfel că a trebuit să ne pregătim pe sintetic şi să ne adaptăm la ceea ce avem. A fost o perioadă bună de pregătire, de cunoaştere şi acomodare cu noul staff tehnic şi de însuşire a planului de joc. 

Este un nou început pentru noi, pentru echipă şi ceea ce ne dorim să construim încet, încet, este un grup care să poată duce România la Cupa Mondială din 2027”, a spus Cojocaru.

Apoi a continuat: ”Este un obiectiv pe termen lung, însă este foarte important să putem construi acest grup pe rezultate bune, să putea vedea un progres de la meci la meci în jocul nostru. Debutul în REC a fost întotdeauna a fost un pic mai greu pentru noi pentru că nu am avut meciuri de pregătire şi practic este primul meci pe care îl jucăm după mai mult de două luni”

Este un prim test, Polonia este o echipă care îşi joacă şansă până în ultimul minut şi asta s-a văzut şi anul trecut, însă noi trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să respectăm planul - Ovidiu Cojocaru, căpitanul României 

Echipa României pentru meciul cu Polonia

  • 1. Alexandru Savin (CS Rapid), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo; căpitan), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Ionuţ Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Kamil Sobota (CS Dinamo), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CS Rapid), 10. Tudor Boldor (CS Dinamo), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Mihai Graure (CS Dinamo), 14. Cosmin Iliuţă (CSA Steaua), 15. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CS Rapid), 17. Iulian Hartig (Bassin d'Arcachon), 18. Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), 21. Alin Conache (CSA Steaua), 22. Ovidiu Neagu (CS Dinamo), 23. Gabriel Pop (GDS Cascais).

România cu un antrenor nou 

România îl are drept antrenor principal pe David Gerard, cel care l-a înlocuit pe Eugen Apjok după Cupa Mondială de anul trecut. Din staff-ul tehnic mai fac parte Jonathan Edward Brooks Callard, Simon Maisuradze, Raphael Francois Saint-Andre, Michael Dallery, Paul Cere-Labourdette, Daniel Carpo.

Stefanos Tsitsipas și Marius Copil deschid întâlnirea Grecia-România din Cupa Davis
CUPA DAVIS
Stefanos Tsitsipas și Marius Copil deschid întâlnirea Grecia-România din Cupa Davis

După deplasarea din Polonia, „stejarii” vor disputa două meciuri pe teren propriu, cu Belgia (10 februarie) şi cu Portugalia (17 februarie)

Primele două clasate se califică în semifinalele, programate între 2 și 3 martie, urmând ca finalele să se dispute pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos. În ediţia trecută a competiţiei, România a ocupat locul al treilea.

Citește și: 

Deocamdată cinci românce sunt prezente pe tabloul principal al Transylvania Open
TRANSYLVANIA OPEN
Deocamdată cinci românce sunt prezente pe tabloul principal al Transylvania Open
Dinamo l-a transferat pe Andre Gomes » Mutarea săptămânii în Europa: „Provocarea carierei!”
DINAMO
Dinamo l-a transferat pe Andre Gomes » Mutarea săptămânii în Europa: „Provocarea carierei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează