SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA RUGBY

VIDEO România își anunță obiectivul pentru Cupa Mondială: „Măcar atât să vrem”+ „Băieții au venit cu tramvaiele la pregătire”

FOTO: Ultimele antrenamente ale „stejarilor” înaintea Cupei Mondiale
FOTO: Ultimele antrenamente ale „stejarilor” înaintea Cupei Mondiale

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 13:44 / Actualizat joi, 31 august 2023 16:30

România face ultimele pregătiri în țară înaintea Cupei Mondiale din Franța, care se va desfășura în perioada 8 septembrie- 28 octombrie.

„Stejarii” i-au luat ca parteneri de antrenament pe rugbiștii de la Dinamo, cu care s-au antrenat atât pe stadionul Arcul de Triumf cât și pe terenul de antrenament de lângă stadion.

Lotul naționalei a suferit o serie de modificări în ultima săptămână, iar Mihai Macovei, Mihai Mureşan şi Paul Popoaia s-au accidentat și nu vor mai face parte din lotul Cupei Mondiale. 

De asemenea, Florin Surugiu se află la recuperare și ar putea pierde Cupa Mondială. Totuși, selecționerul Eugen Apjkok speră că-l poate recupera pe Macovei.

VIDEO. Eugen Apjok: „Jucătorii veneau cu tramvaiele”

„Trebuie să reglăm lucrurile care n-au funcționat în ultimele 3 meciuri. Băieții arată mai bine și încep să înțeleagă ce ne așteaptă la Cupa Mondială. Realist vorbind, obiectivul nostru ar fi să scoatem victorie. 

Până la jocul cu Tonga, care pare mai abordabil, va trebui să fim atenți la jucătorii pe care trebuie să-i folosim în jocurile de dinainte. Se pot întâmpla foarte multe, pot apărea cartonașe roșii, accidentări sau suspendări. 

Sunt 4 jucători care s-au accidentat. Al patrulea are șanse mari să se refacă. Sunt sigur că și Macovei are șanse mari să se refacă și să ni se alăture. 

Am avut o perioadă grea de pregătire. Jucătorii veneau cu tramvaiele la antrenament, iar pe lângă asta a fost un stres foarte mare Ne-am antrenat mult și pe terenul 2 de aici de la Arcul de Triumf, plus la Steaua și Dinamo”, a spus Eugen Apjkok.

Imagini de la antrenamentul României + cum se prezintă terenul de pe Arcul de Triumf 

+19 FOTO

Meciurile României la Cupa Mondială

  • 9 septembrie (Bordeaux) » Irlanda - România
  • 17 septembrie (Bordeaux) » Africa de Sud - România
  • 30 septembrie (Lille) » Scoția- România
  • 8 octombrie (Lille) » Tonga - Scoția

Lotul României pentru Cupa Mondială

  • Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)
  • Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
  • Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Linia a III-a: Cristi Chirică (CS Dinamo), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua)
  • Mijlocaşi la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara),
  • Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Tudor Boldor (CS Dinamo)
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua), Andre Gorin (Aviron Bayonnais), Taliauli Sikuea (CSM Știința Baia Mare)
  • Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), Lama Sioeli (CSM București)
  • Fundaşi: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua),

Citește și alte știri:

Dinamo continuă curățenia » A 14-a plecare a verii: „Mi-am dorit să merg undeva să joc”

Vali Gheorghe, prezentat la noua echipă din Superliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
7kay
7kay  •  05 Septembrie 2023, 17:50
Postat de Shogun01 pe 05 Septembrie 2023, 13:38

Mogosene, sa comentezi la fotbal si nu la rugby

Care fotbal? De la noi din țară?? Nu mai existăm. Suntem doar niște iluzii. La rugby , România cu o singură excepție a obținut câte o victorie la fiecare ediție

Shogun01
Shogun01  •  05 Septembrie 2023, 13:38
Postat de 7kay pe 01 Septembrie 2023, 17:57

Cred că o să obținem totuși o victorie

Mogosene, sa comentezi la fotbal si nu la rugby

7kay
7kay  •  01 Septembrie 2023, 17:57

Cred că o să obținem totuși o victorie

Vezi toate comentariile (4)
Comentează