SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP / ROMÂNIA-RUSIA (ORA 19:00, DIRECT TVR 2)

România - Rusia, azi la IRB Nations Cup » Cinci ani la respect

Mihai Macovei a marcat un eseu în jocul de debut, cu Uruguay. foto: Alex Nicodim
Mihai Macovei a marcat un eseu în jocul de debut, cu Uruguay. foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 18:28

Rusia nu a mai reuşit să învingă România din 2009. La IRB Nations Cup "urşii" au cu atît mai puţine şanse cu cît nu au venit la Bucureşti cu prima echipă.


România a disputat 17 partide contra Rusiei, de-a lungul timpului, a cîştigat 11, una s-a încheiat la egalitate şi a pierdut doar 5. Din 2009, cînd au reuşit să învingă la Bucureşti, în meciul din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor, ruşii nu le-au mai pus probleme "stejarilor".

Anul trecut, România a cîştigat cu 29-14 în CEN Cup şi cu 30-20 la IRB Nations Cup, iar în acest sezon, "tricolorii" s-au impus cu 34-3 la Nebug, în deplasare, tot în CEN Cup. În plus, la actuala ediţie a IRB Nations Cup, Rusia a început dezastruos. A pierdut cu 0-66 în faţa lui Emerging Ireland. Au avut noroc că arbitrul a oprit meciul în minutul 50, cînd o ploaie torenţială s-a abătut asupra Bucureştiului. Irlandezii marcaseră deja zece eseuri!

"Ruşii au jucat slab cu Emerging Ireland, dar cred că vor evolua mult mai bine contra noastră. Întotdeauna au jucat cu mare ambiţie cu noi", crede căpitanul Mihai Macovei. Ruşii nu au venit la Bucureşti cu primul 15, ei fiind cu gîndul la barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2015, acolo unde vor înfrunta învingătoarea din partida Uruguay-Hong Kong.

"Ne dorim să păstrăm trofeul cîştigat în 2012 şi 2013. Vrem să facem un joc bun, la fel cum am făcut-o şi contra Uruguayului", spune şi Daniel Carpo.
Tot în etapa a doua de la IRB Nations Cup, Emerging Ireland va întîlni Uruguay, de la ora 17:00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
wardog
wardog  •  18 Iunie 2014, 21:09
Postat de altona pe 17 Iunie 2014, 19:01

Uruguay si Rusia nu sint adversari potriviti pentru Romania. Sint prea modesti. As fi preferat meciuri-test impotriva Italiei, Canadei, Georgiei, USA sau Japoniei, echipe mai apropiate de valoarea Stejarilor, oarecum deasupra noastra. Aceasta IRB Cup seamana cu un meci test intre NZ si Samoa. Pierdere de vreme sau vinatoare de trofee fara importanta.

Adversari modesti? spui tampenii. Intorsaram rezultatul in ultimele doua minute.

glorie
glorie  •  18 Iunie 2014, 16:36

Hai Romania! Irlanda a venit cu un lot foarte puternic.

altona
altona  •  18 Iunie 2014, 15:48
Postat de caminero pe 17 Iunie 2014, 20:38

Nu asta e rostul IRB Nations Cup. Pentru meciuri-test exista perioada traditionala din toamna (octombrie si un pic de noiembrie). In IRB-NC avem doua feluri de echipe: team-urile secunde (sau de tineret) ale natiunilor mari gen Argentina, Italia, Irlanda sau Scotia, si primele echipe ale tarilor din al doilea si al triela esalon, gen Romania, Namibia, Georgia, Rusia, Uruguay, Portugalia.

"Pentru meciuri-test exista perioada traditionala din toamna (octombrie si un pic de noiembrie" In exact aceasta perioada, All Blacks joaca trei meciuri test impotriva Angliei, Australia joaca impotriva Frantei, Africa de sud joaca meciuri test impotriva Tarii Galilor si lista poate continua.N-am nimic impotriva echipei irlandeze, poate ca ar fi fost bine sa vina si Emerging Scotland plus Emerging Springboks sau Emerging Argentina. Avem nevoie de partide cu echipe puternice de la care sa invatam ceva.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează