SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA EUROPEANĂ A NAŢIUNILOR / ROMÂNIA-PORTUGALIA 24-0

Show la Cluj » România a surclasat Portugalia în Cupa Europeană a Naţiunilor, scor 24-0

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 februarie 2014 22:28

Pentru prima dată pe Cluj Arena, România a surclasat Portugalia în etapa a 6-a a CEN Cup şi a mai făcut un pas mare spre calificarea la Cupa Mondială.

"Stejarii" au fugit de gerul şi zăpada din Bucureşti şi au jucat disputa cu Portugalia, din Cupa Europeană a Naţiunilor, pe Cluj Arena. Noul loc le-a purtat noroc "tricolorilor".

România a continuat seria bună a meciurilor de anul trecut şi a trecut fără probleme de lusitani. A fost 24-0, un meci controlat de la un capăt la altul de elevii lui Lynn Howells. Vlaicu, omul cu loviturile libere, a fost din nou imbatabil.

A deschis seria în minutul 9, a majorat diferenţa la 6-0 în minutul 32, pentru ca pe finalul reprizei să cadă şi primul eseu al disputei, reuşit de Rădoi, după o cursă extraordinară a lui Fercu. Vlaicu a avut ultimul cuvînt, transformînd eseul şi reuşind alte trei puncte dintr-o nouă încercare. La 16-0, atmosfera în vestiarul României era una liniştită.

După pauză, "stejarii" au mai pus trei puncte pe tabelă prin Vlaicu, iar Csaba Gal a închis meciul, culcînd încă o dată balonul în terenul de ţintă portughez.

România a ratat punctul bonus ofensiv, dar şi-a trecut în cont patru puncte care o apropie şi mai mult de calificarea la Cupa Mondială.

În celelalte meciuri ale etapei: Georgia- Belgia 35-0, Spania-Rusia 25-28.

Decisiv cu Rusia
Săptămîna viitoare, la Krasnodar, România are şanse să obţină calificarea la turneul final din Anglia. Dacă nu pierd în Rusia, "tricolorii" se pot considera deja calificaţi. "Ne dorim să evităm meciul de baraj. Mergem la victorie", au anunţat românii, care dacă pierd îşi îngreunează situaţia, avînd de jucat şi în Georgia, în faţa gruzinilor.

Clasament CEN Cup
1. Georgia 24p
2. România 23
3. Rusia 18
4. Portugalia 7
5. Spania 6
6. Belgia 5
* primele două clasate se califică direct la Cupa Mondială din 2015, locul trei va juca un meci de baraj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sorinescu
sorinescu  •  02 Februarie 2014, 15:13

Felicitari!!!!! Sper sa mai jucati la Cluj! Bafta in continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează