SPORTURI  »  RUGBY  »  SUPERLIGA DE RUGBY / STEAUA - DINAMO 26-16

Steaua peste Dinamo la jocul cu balonul oval

Florin Ioniţă a marcat primul eseu al Stelei, în ciuda placajului lui Bărbuliceanu Foto: Mediafax
Florin Ioniţă a marcat primul eseu al Stelei, în ciuda placajului lui Bărbuliceanu Foto: Mediafax

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2011 23:21

Steliştii au cîştigat derbyul cu "alb-roşiii" în prima repriză, după ce s-au desprins la 20-3

Steaua a dominat categoric derbyul cu Dinamo şi a reuşit să se impună, la fel cum s-a întîmplat mereu în ultimele două sezoane. "Militarii" şi-au masat adversarii în propriul 22 încă din primele minute şi au marcat două eseuri. Florin Ioniţă a punctat primul, pentru ca în prelungirile primei reprize, Daniel Onuş să culce şi el balonul în terenul de ţintă al rivalilor. Căpitanul Stelei, Dănuţ Dumbravă a transformat, înscriind şi din două lovituri de pedeapsă. Singurele puncte ale dinamoviştilor, în prima parte, au venit din piciorul lui Bărbuliceanu, care a transformat şi el o lovitură de pedeapsă.

S-au schimbat rolurile
Cu 20-3 la pauză, steliştii nu au mai forţat în partea a doua. S-au mulţumit să păstreze balonul departe de butul lor şi să încerce să puncteze la greşelile adversarilor. Dinamo, în schimb, a atacat continuu, reuşind eseul imediat după reluare prin Cosmin Raţiu. "Alb-roşiii" s-au apropiat la 20-13, au avut chiar ocazia să mai puncteze o dată, dar Steaua s-a apărat eroic. "Militarii" nu au mai forţat să puncteze pentru a cîştiga şi punctul bonus ofensiv, gîndindu-se probabil că e foarte greu să mai reuşească alte două eseuri. S-a terminat 26-16, o victorie care i-a mulţumit pe stelişti, iar dinamoviştii au părăsit terenul cu capetele plecate. "Am meritat victoria, în prima repriză am dominat clar, iar în partea a doua am vrut doar să ţinem de rezultat. O victorie cu Dinamo e mai importantă decît orice", a declarat mijlocaşul Dănuţ Dumbravă.


17 eseuri pentru Baia Mare
CSM Baia Mare a reuşit scorul etapei a 4-a din Superligă, 105-0 cu CSU Arad. Băimărenii au stabilit un record greu de egalat, marcînd nu mai puţin de 17 eseuri! În cadrul aceleiaşi etape, Farul Constanţa a învins în deplasare pe U Cluj cu 44-21. În clasament conduce Baia Mare cu 19 de puncte, pe locul 2 se află Farul, tot cu 19 puncte, iar pe 3 e Steaua cu 18 puncte.

Aproape de o tragedie
Meciul dintre Universitatea Cluj şi Farul Constanţa (21-44), disputat ieri, se putea încheia tragic pentru "studentul" Ioan Boca. În minutul 70 al partidei, pilierul gazdelor a rămas întins pe gazon după o învălmăşeală în preajma terenului de ţintă constănţean. Rugbystul a suferit o comoţie cerebrală şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă. A fost scos cu targa de pe teren şi a primit îngrijiri medicale în salvare, refuzînd să fie transportat la spital. "Ne-am speriat cu toţii. Acum se simte mai bine, dar va face un control suplimentar", a declarat antrenorul clujenilor, Octavian Chihaia.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează