SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Strong Blacks » Noua Zeelandă a cucerit ieri al treilea titlu mondial, după ce a trecut de Australia cu 34-17

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2015 00:00

All Blacks a dominat finala, iar superioritatea lor a fost recunoscută și de adversari. ”Sînt atît de mîndru”, a spus căpitanul Richie McCaw

Ultimul meci al Cupei Mondiale din Marea Britanie a fost un dans. Un dans al celor din Noua Zeelandă, începînd cu tradiționala lor haka și apoi cu rugby-ul lor în viteză. Unul care i-a dus pentru a treia oară spre trofeul Webb Ellis. Daniel Carter a fost cel care a deschis scorul în finala de ieri, după ce a convertit o lovitură de pedeapsă în minutul opt. Australienii nu au lăsat să treacă timpul și au egalat din piciorul lui Bernard Foley. Dar avea să fie singura reușită a Wallabies în prima parte meciului. Pentru că neo-zeelandezii au dat drumul la morișcă. Una care a presărat două lovituri de pedeapsă și un eseu a lui Nehe Milner-Skudder, transformat de Daniel Carter.

Răsturnări în partea a doua

Diferența avea să crească după momentele de respiro de la vestiare. All Blacks au continuat să preseze. Și s-a ajuns la 21-3. Australienii nu aveau să părăsească iarba de pe Twickenham fără a lăsa totul pe teren. S-au scuturat de complexe și de temeri și au început să construiască. Acest lucru s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. Și de la -19 au ajuns la doar patru puncte în spatele Noii Zeelande. Asta grație eseurilor reușite de Peacock și Kuridrani și a transformării lor de către Foley. 21-17 și finala părea că prinde un nou suflu. O nouă față.

Un drop-goal a lui Daniel Carter a mai potolit clocotul de sub tricourile negre. "Am strigat la minge să se ducă și am fost foarte ușurat să văd că a trecut printre buturi", a spus realizatorul celor trei puncte. All Blacks au reintrat pe șinele din prima repriză și au etalat de ce sînt în stare și de ce au fost puși primii pe lista favoriților atunci cînd Cupa Mondială a pornit la drum acum o lună și jumătate. 34-17 a fost scorul final. Trofeul Webb Ellis a fost apoi plimbat prin multe brațe pline de julituri. Brațe de All Blacks călite în multe bătălii. "Acum patru ani, la Auckland, ne-am spus că scopul nostru este să cîștigăm din nou trofeul pe Twickenham și am reușit. Sînt foarte mîndru de asta", a dezvăluit căpitanul Richie McCaw. Australienii au fost de neconsolat, dar au recunoscut superioritatea adversarilor. All Blacks sînt regii rugby-ului pentru încă patru ani.

"Sînt foarte fericit și foarte mîndru să fiu în finală, mai ales că acum patru ani nu am putut evolua în ultimul act. Sînt mîndru că am reușit să cîștigăm trofeul la două ediții consecutive. E un vis devenit realitate"
Daniel Carter

2.439 de punctes-au înscris la ediția 2015. O medie pe meci de 51 de puncte

2.477.805 spectatoriau urmărit în Marea Britanie cele 48 de partide ale Cupei Mondiale

271 de eseuriau fost înscrise la ediția din 2015, cele mai multe chiar Noua Zeelandă, 39

Dan, The Man!

A lipsit din finala Cupei Mondiale în 2011, dar și-a încheiat cariera în "naționala" All Blacks perfect, asemenea numărului care-l poartă pe spate: 10. Daniel Carter nici nu putea visa la un final mai bun. Aseară, pe Twickenham, a marcat 19 puncte și a îmbrăcat pentru a 112-a oară tricoul atît de drag. A fost declarat omul meciului. În cei 12 ani de cînd joacă pentru Noua Zeelandă, Carter a marcat pentru aceasta 1598 de puncte. De acum, Dan se va concentra exclusiv pe cariera de la echipa de club, transferîndu-se recent în Franța, la Racing Metro.

Noua Zeelandă- Australia 34-17 (16-3)

Noua Zeelandă: B Smith; Milner-Skudder (64 Barrett), C. Smith (41 Williams), Nonu, Savea; Carter, A Smith (71 Kerr-Barlow), Moody (58 B. Franks), Coles (65 Mealamu), O. Franks (54 Faumuina), Retallick, Whitelock, Kaino (71 Vito), McCaw (80 Cane), Read.

Australia: Folau; Ashley-Cooper, Kuridrani, Giteau (26 Beale), Mitchell (65 Toomua); Foley, Genia (65 Phipps), Sio (58 Slipper), Moore (55 Polota-Nau), Kepu (58 Holmes), Douglas (15 Mumm), Simmons, Fardy (60 McCalman), Hooper, Pocock.

Marcatori: Ma'a Nonu 1e, Beauden Barett 1e, Nehe Milner-Skudder 1e, Daniel Carter 2t, 4lp, 1dg, respectiv David Pocock 1e, Tevita Kuridrani 1e, Bernard Foley 2t, 1lp

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează