SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Testul american picat » România a pierdut confruntarea cu SUA, scor 17-27. Ce meciuri urmează

Daniel Carpo şi-a trecut în cont un eseu ieri, dar România a pierdut disputa cu yankeii // Foto: Raed Krishan
Daniel Carpo şi-a trecut în cont un eseu ieri, dar România a pierdut disputa cu yankeii // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 09 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 noiembrie 2014 22:58

România a pierdut disputa contra reprezentativei SUA. Ieri, la Bucureşti, yankeii s-au impus cu 17-27. Urmează întîlnirile cu Japonia şi Canada.

Prima partidă-test din seria de trei pe care România le va susţine în această toamnă, pe teren propriu, s-a disputat ieri, la Bucureşti, contra Statelor Unite ale Americii. Pe stadionul "Arcul de Triumf", 3.000 de spectatori parcă au revăzut meciul de acum doi ani, cînd americanii s-au impus cu 34-3.

Ieri a fost 27-17 pentru yankei, care au controlat jocul clar, "stejarii" neputînd opri contraatacurile tăioase ale oaspeţilor. Americanii au reuşit două eseuri în prima parte, prin Ngwenya şi Tim Stanfill, ambele transformate de Siddall, care a mai trimis o dată balonul printre beţe dintr-o lovitură de pedeapsă. În dreptul României, tabela a fost schimbată o singură dată, de transformerul Sorin Vlaicu, care a avut ieri ghinion, trimiţînd de alte două ori balonul oval în buturi!

Repriza a doua a fost mai animată, "stejarii" au jucat mai riscant, iar americanii au fost sancţionaţi cu un eseu de penalizare chiar la debut. Dominarea românilor nu s-a mai concretizat pe tabelă, tot oaspeţii punctînd printr-un dropgol şi un nou eseu, reuşit de fundaşul Folau Niua.

Pe final, "tricolorii" au mai culcat şi ei o dată balonul în buturile adverse, prin Daniel Carpo, dar victoria nu le-a mai putut scăpa yankeilor, care au cîştigat astfel şi Cupa Pershing, trofeul decernat în amintirea primului meci între România şi SUA, din 1919.

Urmează Japonia şi Canada
România mai are programate în această toamnă două partide-test, cu Japonia, pe 15 noiembrie, şi cu Canada, pe 22 noiembrie.

"Sînt meciuri care ne vor arăta potenţialul echipei şi vor da antrenorilor posibilitatea să evalueze jucătorii în vederea Cupei Mondiale de anul viitor", a declarat preşedintele FRR, Haralambie Dumitraş. România va juca la Cupa Mondială din Anglia în grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
jalabert
jalabert  •  14 Noiembrie 2014, 15:21

rezultatul nu cred ca surprinde pe nimeni. americanii si canadienii au facut progrese si sunt mult peste romania in acest moment. poate avem o sansa in fata japoniei dar mai important decat rezultatul este ca echipa nationala a romaniei sa creasca si sa ajungem sa depasim georgia in urmatoarele confruntari pe care le avem cu ei. oricum felicitari baietilor pentru prestatia in fata americanilor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 21:08

ca fost rugbyst, nu am ratat oportunitatea de a vedea matchul cu yancheii. a fost o vreme superba pe arena de langa arcul de triumf, spectatorii cat incape, dar si acum americanii au castigat, chiar daca la un scor mai mic decat in 2012, cand ne-au batut mai drastic. carp a jucat foarte bine, vlaicu intr-adevar a avut ghinion, la 2 lovituri de pedeapsa, insa, una peste alta, americanii au invatat si practica un rugby agresiv, strong, cu o linie de inaintare mai slaba ca pachetul de treisferturi, dar buni de tot la gramezile ordonate. mai omogeni, mai legati, mai rugbysti. foarte tehnic tim stanfill.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează