SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA EUROPEANĂ A NAȚIUNILOR

Ultimul meci sub ”tricolor” » "Autobuzul din Carpați" se retrage de la națională în meciul cu Germania

Ovidiu Tonița (centru) intonând imnul României la Cupa Mondială // FOTO Cristi Preda
Ovidiu Tonița (centru) intonând imnul României la Cupa Mondială // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2016 00:00

Ovidiu Tonița va juca azi, la Iași, ultimul meci pentru "naționala" României. Al 73-lea din carieră.

Meciul României contra Germaniei, de azi, de la Iași, ora 14:00, stă în umbra unui eveniment gândit de Federația Română de Rugby: retragerea lui Ovidiu Tonița, jucătorul de fier din linia a treia a "tricolorilor".

"Autobuzul din Carpați", așa cum l-au supranumit francezii, a îmbrăcat până acum de 72 de ori tricoul României. A participat la 5 ediții ale Cupei Mondiale, ultima anul trecut în Marea Britanie.

Pe 6 august, Tonița va împlini 36 de ani. Marea majoritate i-a petrecut pe terenul de rugby, sportul căruia îi datorează totul.

"Mă simt onorat să fiu aici, la Iași. Am mari emoții și îmi place să zic că m-am întors acasă după o perioadă mai lungă de umblat prin lume", a declarat ieri, la conferința de presă, rugbystul născut la Bârlad.

Campionul Franței cu Perpignan, în 2009, Ovidiu a jucat într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume la Grenoble, Biarritz și Perpignan.

"Sunt un privilegiat al acestui sport pentru că mi-a dat foarte multe, am și muncit, e adevărat, dar am avut parte de absolut tot ce mi-am dorit. Vreau să mulțumesc tuturor pentru ceea ce s-a organizat legat de meciul de sâmbătă. Sunt mândru că îmi voi termina cariera internațională în locul de unde am plecat, Moldova", a adăugat Ovidiu Tonița.

"Lui Tonița îi mulțumesc pentru tot ce a făcut la echipa națională și sper să rămână aproape de rugbyul românesc!"
Haralambie Dumitraș, președinte FRR

2000e anul în care Tonița a debutat în tricoul României într-un meci cu Maroc, pe 6 februarie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
940777835962411
John Birjovanu  •  12 Martie 2016, 20:36

bravo,un sport frumos si cu sportivi curajosi,cred ca merita mai multa atentie acest sport decat fotbalul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează