SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Umăr la umăr cu legenda » Bryan Habana are șansa de a-l depăși pe Jonah Lomu

Bryan Habana, înscriind al treilea eseu al său contra SUA şi al 15-lea la World Cup // Foto: Reuters
Bryan Habana, înscriind al treilea eseu al său contra SUA şi al 15-lea la World Cup // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

Sud-africanul Bryan Habana a ajuns la 15 încercări reuşite în participările la Cupa Mondială. Aripa Springbocks are şanse de a-l depăşi  pe Jonah Lomu în meciurile următoare, dar nu se consideră egalul acestuia.

Trei eseuri a marcat, cu zîmbetul pe buze, Bryan Habana în meciul de miercuri dintre Africa de Sud şi SUA. Asta înseamnă că la ediţia actuală a ajuns la 5, cărora li se adaugă cele 8 din 2007, respectiv 2 din 2011. Tot cu un zîmbet, dar uşor amar, nedumerit, a întîmpinat şi ratarea: s-a aflat într-o poziţie favorabilă de a izbuti o altă încercare, care l-ar fi plasat pe primul loc, cu un total de 16.

Dar a scăpat mingea printre palme, cum li se mai întîmplă uneori copiilor neîndemînatici. Mai mult, aceste trei reuşite contra americanilor îl pun pe Habana la acelaşi nivel cu australianul David Campese în ceea ce priveşte totalul eseurilor în meciuri oficiale, 64.

Sud-africanul păstrează însă o modestie plină de candoare. "Am spus-o din 2007, nu cred că mă pot compara vreodată cu Jonah. Felul în care el a schimbat jocul... a fost ceva de clasă. El a reuşit 15 încercări la două ediţii, mie mi-au trebuit trei. Iar el a devenit primul star global pe care l-a produs rugby-ul. Am un respect incredibil pentru el", a spus Habana. "Pentru mine, e frumos să izbuteşti recorduri, dar cel mai important, de-a lungul carierei, mi s-a părut să ajuţi echipa. Am fost privilegiat să îmbrac tricoul naţional de 114 ori".

Prima dată cînd a aflat de Lomu, Habana era încă un suporter în tribună, la Cupa Mondială din 1995. Atunci, neozeelandezul a bătut aproape de unul singur Anglia în semifinale, iar puştiul Bryan, viitorul star, a reuşit să prindă un autograf al marii vedete.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează