SPORTURI  »  RUGBY  »  FRANȚA

Umilința cu Noua Zeelandă, taxată de jurnaliștii francezi: "Bătuţi la fundul gol"

Rugbyştii francezi nu-şi pot camufla dezamăgirea la finalul meciului // Foto: Reuters
Rugbyştii francezi nu-şi pot camufla dezamăgirea la finalul meciului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 19 octombrie 2015 00:00

Aşa a titrat L'Equipe materialul despre coşmarul trăit de rugbyştii francezi care au pierdut sîmbătă seară cu 13-62 în faţa Noii Zeelande.

Nici unul dintre francezi nu a reuşit să treacă de nota patru în analiza cotidianului francez de după cea mai dură înfrîngere suferită de o echipă în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.

"Ştiam la ce să ne aşteptăm din partea lor. Ei sînt brazilienii rugby-ului, au viteză şi cîştigă optzeci la sută dintre dueluri. Trebuie să fim demni şi în cazul acestei înfrîngeri", a spus antrenorul Phillipe Saint-Andre despre adversari.

"Oamenii lui Saint-Andre au etalat în faţa unei echipe neozeelandeze imperiale toată sărăcia rugby-ului tricolor. Franţa a devenit o naţiune mică în acest sport" este subtitlul articolului "Bătuţi la fundul gol".

Franţa, cea care reuşea să învingă Noua Zeelandă de două ori la Cupa Mondială, în semifinale, în 1999 şi 2007. În plus, la ediţia din 2011, "cocoşii" au jucat finala şi au pierdut-o la limită în faţa All Blacks, cu 7-8.

Jucătorii francezi nu au avut prea multe de spus după meci. "Au fost două sau trei niveluri diferenţă între noi şi ei. După o asemenea  înfrîngere, după cît de neajutoraţi ne-am simţit tot meciul, nu prea e nimic de comentat", a spus căpitanul Thierry Dusautoir.

Echipa Franţei e comparată spre final cu Georgia sau Namibia, echipe care au reuşit să marcheze şi ele eseul de onoare în faţa Noii Zeelande.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
madskills
madskills  •  19 Octombrie 2015, 09:24

Poate germanii rugniului. Ca brazilienii nu mai sunt ce au fost in fotbal :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează