SPORTURI  »  RUGBY  »  EUROPE CHAMPIONSHIP

Victorie de 5 puncte: Portugalia-România 10-37 în Rugby Europe Championship!

Articol de - Publicat sambata, 07 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 februarie 2015 20:01

România a debutat cu un succes lejer la Lisabona şi a încasat şi punctul bonus ofensiv pentru cele patru eseuri reuşite
Succes fără emoţii pentru "stejari" azi, la Lisabona, în faţa selecţionatei "Os Lobos". Calafeteanu şi-a început numărul loviturilor de departajare în minutul 5 şi a dus scorul la 9-0 în minutul 16. Perioada bună în joc a "tricolorilor" a adus şi primul eseu al lui Robert Dascălu, în minutul 22, transformat de acelaşi Calafeteanu. La 16-0, lusitanii au reuşit şi ei să concretizeze o lovitură de pedeapsă. Căpitanul Macovei a mai culcat o dată balonul între buturile gazdelor, iar scorul s-a dus la 23-3.

Partea a doua s-a jucat în aceleaşi coordonate. Chiar dacă Portugalia a început bine, reuşind şi ea un eseu, România a atacat continuu, cu gîndul la punctul bonus ofensiv. Acesta a venit în minutul 67, cînd Apostol a marcat al patrulea eseu al "stejarilor", după ce Ionuţ Botezatu adusese şi el mai devreme alte cinci puncte pentru oaspeţi. S-a terminat 37-10, o victorie simplă, de cinci puncte, a echipei pregătite de galezul Lynn Howells, care încearcă noi formule de joc în vederea Cupei Mondiale din luna septembrie.

Sîmbăta viitoare, la Cluj-Napoca, România va juca împotriva Spaniei, în etapa a doua din Rugby Europe Championship, o întîlnire care se anunţă la fel de facilă pentru români.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
nicholaus
nicholaus  •  08 Februarie 2015, 12:39

Felicitari Calafeteanu !

6.6.6
6.6.6  •  08 Februarie 2015, 04:34

rugby-ului ii lipseste prodanca sa fie si el mai popular... ea in tzatzele goale pe post de mascota... si sa le dea si gel baietilor inainte de meci sa arate ca cristiano ronaldo ... intr-adevar rugby-ul e jucat de domni iar fotbabul de toti ratatii!

zeusdinolimp
zeusdinolimp  •  07 Februarie 2015, 21:07

Bravo stejarilor !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează