SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP / ROMÂNIA-NAMIBIA 13-11

VIDEO România a învins Namibia cu 13-11 în primul meci de la IRB Nations Cup

Momentul în care Daniel Carpo înscrie singurul eseu al României în meciul de aseară Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Momentul în care Daniel Carpo înscrie singurul eseu al României în meciul de aseară Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 21:25

Programul IRB Nations Cup 2011
10 iunie
ora 17:00 România-Namibia
ora 19:00 Georgia-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Argentina Jaguars

15 iunie
ora 17:00 Georgia-Argentina Jaguars
ora 19:00 România-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Namibia

19 iunie
ora 17:00 Portugalia-South African Kings
ora 19:00 Georgia-Namibia
ora 21:00 România-Argentina Jaguars

"Stejarii" au debutat cu dreptul la ediţia din 2011, dar jocul românilor a lăsat de dorit, africanii ratînd victoria în ultimele secunde.

Namibia nu e nici pe departe o putere în rugbyul mondial. Calificaţi însă la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, namibienii au cîştigat anul trecut în România IRB Nations Cup după victorii la România (21-17), Scoţia A (23-20) şi Georgia (21-16).

Africanii au venit la ediţia din acest an ca să-şi apere trofeul. Debutul contra României nu le-a fost însă  favorabil. "Stejarii" au intrat mult mai motivaţi pe teren, dorind să-şi ia revanşa după ruşinea de anul trecut. Dănuţ Dumbravă şi Florin Vlaicu au punctat din lovituri libere în primele 12 minute şi au dus scorul la 6-0. Namibienii au înscris şi ei, tot dintr-o lovitură de pedeapsă, modificînd tabela la 6-3. În minutul 21, Daniel Carpo marca singurul eseu al "tricolorilor", iar acelaşi Dumbravă reuşea transformarea. Au fost de altfel singurele minute în care România a arătat ceva rugby.

Greşeli cu nemiluita
Din minutul 22, românii s-au retras parcă, vrînd să conserve rezultatul. Namibienii nu au fost însă destul de curajoşi. Abia după pauză africanii şi-au dat seama că pot mai mult. Au reuşit cea mai frumoasă fază a meciului la două minute de la reluare, fundaşul Batha culcînd balonul în terenul de ţintă al gazdelor. Noroc că acelaşi Batha a ratat transformarea şi România a rămas la 5 puncte distanţă: 13-8. Asta pînă în minutul 67, cînd acelaşi Botha a mai trecut trei puncte în dreptul echipei sale. Nici la 13-11, românii nu s-au trezit. Au continuat să facă greşeală după greşeală şi să ofere o grămadă de baloane adversarilor. Noroc că africanii au ratat o mulţime de oportunităţi de a trece în avantaj, oferindu-le alor noştri, cadou, victoria.

"Am avut noroc că am cîştigat!"
Romeo Gontineac, antrenorul naţionalei României, nu a fost mulţumit, la final, de jocul "tricolorilor". "Am făcut foarte, foarte multe greşeli. Ce pot să zic, anul trecut în trei meciuri nu am comis atîtea erori ca în disputa de acum cu Namibia. Le-am oferit multe baloane, le-am dat posibilitatea să aibă lovituri libere din care să puncteze. Trebuie să recunosc că am avut noroc că am cîştigat", a spus Gontineac. Tehnicianul a găsit şi cauza. "La începutul săptămînii jucătorii au dat o serie de teste fizice şi au fost obosiţi".

"Să jucăm aşa şi la Cupa Mondială şi să cîştigăm"
Căpitanul României, Marius Tincu, a recunoscut că jocul României a fost unul slab, dar că mai important decît orice e faptul că echipa a cîştigat. "Peste ani credeţi că ne vom mai aduce aminte de joc? Rămîne doar rezultatul. Mie unul mi-ar conveni să jucăm noi aşa şi la Cupa Mondială, dar să cîştigăm noi unul-două meciuri".

Următorul meci, cu "regii"
România va disputa următorul joc la IRB Nations Cup 2011 contra selecţionatei South African Kings, pe 15 iunie, de la ora 19:00. "Regii" din Africa de Sud sînt, de fapt, o selecţionată divizionară a primei divizii din Africa de Sud, avînd însă şi rugbişti care au prins meciuri în prima echipă a ţării. E pentru prima dată cînd South African Kings vine la Bucureşti. La ediţiile din 2007 şi 2008, o altă selecţionată din Africa de Sud a participat la IRB Nations Cup, Emerging Springboks, cîştigînd de fiecare dată.

Ceartă Dima-Gontineac
Pilierul României, Dragoş Dima, a avut o discuţie aprinsă aseară, la finalul meciului cu antrenorul Romeo Gontineac. Rugbistul i-a reproşat tehnicianului că l-a scos din teren în minutul 78, cu două minute înainte de final, în condiţiile în care intrase în minutul 62!

România 13
Carpo 1 e, Dumbravă 1 lp, 1 t, Vlaicu 1 lp
Namibia 11
Botha 1e, 2lp

Programul IRB Nations Cup 2011
10 iunie
ora 17:00 România-Namibia
ora 19:00 Georgia-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Argentina Jaguars

15 iunie
ora 17:00 Georgia-Argentina Jaguars
ora 19:00 România-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Namibia

19 iunie
ora 17:00 Portugalia-South African Kings
ora 19:00 Georgia-Namibia
ora 21:00 România-Argentina Jaguars

 

TOATE FAZELE VIDEO ALE "STEJARILOR" LE POŢI VEDEA AICI

Partidele României vor fi transmise în direct de GSP TV şi vor putea fi urmărite şi pe site-ul www.gsp.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
octavianus
octavianus  •  11 Iunie 2011, 12:35

Este bine ca am castigat, victoriile aduc victorii, este bine ca recunoastem ca s-au facut greseli, totul este perfectibil, am vazut multa determinare, am vazut faze sau intentii de a juca mingea pana la aripa, sa pastram ce este bun si sa remediem ce a fost rau, am vazut tribune aproape pline, pare ca rugbyul romanesc are un suflu nou si asta este bine. HAI ROMANIA si MULT SUCCES in continuare, avem nevoie de caracterele pe care le slefuieste acest sport de golani practicat de gentlemani cum mai este "alintat" pe buna dreptate rugbyul :) poate ca se vor aduna din ce in ce mai multi sponsori alaturi de acest fenomen, vor fi rasplatiti cu siguranta daca vor accepta proiecte pe terme

xstream
xstream  •  10 Iunie 2011, 21:07
Postat de alb_rosu_in_vn pe 10 Iunie 2011, 20:31

Victoria e de remarcat, dar sa nu mai reusesti sa inscrii nimic timp de 60 de minute, intr-un meci jucat acasa, e ingrijorator!

si am avut foarte mult noroc in ultima faza.. am vazut mult prea multe greseli pe final... iar nu stapanim noul regulament asa de bine!

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  10 Iunie 2011, 20:31

Victoria e de remarcat, dar sa nu mai reusesti sa inscrii nimic timp de 60 de minute, intr-un meci jucat acasa, e ingrijorator!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează