SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

A venit şi înfrîngerea » CS Alba Blaj a pierdut al doilea meci din Ligă în faţa celor de la Nordmeccanica Piacenza

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2015 00:00

Campioana României a debutat în cea mai mare competiţie intercluburi la nivel european cu o victorie, dar ieri, pe teren propriu, s-a înclinat cu 0-3.

Voleibalistele de la Alba Blaj au aşteptat cu nerăbdare meciurile din Liga Campionilor. Debutantă în cea mai tare competiţie la nivel european, campioana României a trăit ieri emoţiile primului joc disputat acasă.

Acasă însemnînd sala Transilvania din Sibiu, pentru că arena din Blaj nu întrunea toate condiţiile cerute de Confederaţia Europeană. Adversară le-a fost Nordmeccanica Piacenza, echipă puternică, formaţie care a cucerit de două ori titlul în Italia, în 2013 şi 2014.

La Sibiu, ieri s-au confruntat echipele care reuşiseră în prima etapă să obţină victorii, Alba Blaj a fost mereu aproape de Piacenza, dar n-a reuşit să concretizeze niciodată în momentele importante. Italiencele s-au impus cu 3-0 (24, 18, 23) şi au urcat pe primul loc al grupei F, din care mai fac parte Dinamo Moscova şi Rocheville Le Cannet.

În primul meci din Ligă, echipa din Blaj a trecut de Rocheville Le Cannet  cu 3-1, iar următoarea partidă va fi cu Dinamo Moscova, în deplasare, pe 25 noiembrie.

După două etape, campioana României ocupă locul al doilea în grupă, dar meciul dintre echipele învinse în prima se joacă azi. Primele două clasate merg mai departe.

Debut în cupele europene

Arcada Galaţi a reuşit o victorie în primul său meci din istorie în cupele europene. În turul secund al Challenge Cup, moldovenii au trecut ieri pe teren propriu cu 3-1 (14, -22, 1, 14) de sîrbii de la OK Novi Pazar. Arcada va juca mecul decisiv pe 18 noiembrie, în deplasare, la Novi Pazar.

Tot în Challenge Cup, dar la feminin, CSM Bucureşti a trecut tot cu 3-1 (-19, 23, 12, 12) de ZOK Jedinstvo Brcko din Bosnia. Disputa retur va avea loc în deplasare, la Brcko, pe 25 noiembrie. Tot la feminin, dar în CEV Cup, CSM Tîrgovişte a ratat calificarea în "optimi".

Dîmboviţencele cîştigaseră meciul tur cu 3-0, dar au pierdut returul cu Azeryol Baku, tot cu 3-0. În "setul de aur", româncele au fost învinse  cu 15-13!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează