SPORTURI  »  VOLEI  »  FINALA CAMPIONATULUI

Campioana răpusă » Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din actualul sezon: 2-3 cu CSM Târgoviște

"Albastrele" au dat lovitura la Blaj, dar știu că mai e drum lung până la titlu // FOTO MediafaxFoto

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Volei Alba Blaj a pierdut ieri primul meci în actualul sezon de campionat. A fost chiar întâia dispută a finalei cu CSM Târgoviște.

Târgoviște a dat lovitura aseară, la Blaj, pe terenul campioanei CS Volei Alba. Vicecampioana României a reușit să îngenuncheze pentru prima dată în actualul sezon de campionat echipa blăjeană, care în sezonul regulat a înregistrat 22 de victorii, apoi alte trei în semifinale, în fața celor de la Știința Bacău.

Ca în Cupa României

Alba Blaj fusese pusă în gardă după ce pierduse în Final Four-ul Cupei României, de la Piatra Neamț, tot cu Târgoviște. Atunci Blajul a condus cu 2-0, dâmbovițencele au revenit și au câștigat 3-2! Aseară, desfășurarea a fost total diferită.

CSM Târgoviște a început în forță și a condus cu 2-0 la seturi. Au fost două seturi în care elevele lui Zoran Terzici au fost mai mereu în avantaj și cu gazdele încercând să revină de fiecare dată. Collar, Sobo, dar și Drpa au fost însă mult mai inspirate decât Plochtova, Salaoru sau Vesovici. A fost 25-23 și 25-21 pentru oaspete.

Blajul s-a trezit însă, surprinzător, și jocul a început să se lege. Intrarea pe teren a Ioanei Nemțanu a fost o mutare inspirată pentru Darko Zakoc. Selecționerul Serbiei, Zoran Terzici, nu mai găsea soluții. Blajul a luat seturile identic, la 19.

Decisiv cu scandal

Meciul se juca de mai bine de două ore. În decisiv, Târgoviște a dat senzația că se păstrase în seturile trei și patru pentru a dat totul în cel de-al cincilea. Dâmbovițencele au condus cu 6-1, 8-4, dar Blajul a revenit la un punct. La 11-13, au fost proteste vehemente din partea oaspetelor pentru că a fost atins fileul, dar arbitrul a rămas ferm și a arătat un cartonaș roșu.

Punct pierdut pentru CSM și o nouă șansă pentru gazde. Collar însă și apoi Drpa au închis meciul la 15-13, o victorie care trimite acum Târgoviște în postura de favorită la titlu.

Anul trecut a fost 3-0

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște s-au întâlnit și anul trecut în finala campionatului. Atunci Blajul a câştigat în premieră titlul național după ce s-a impus cu 3-0 la general.

Din echipa de atunci au mai rămas însă puține jucătoare la cele două echipe, și doar antrenorul Zakoc, de pe banca ardelencelor. Târgoviște a investit enorm, fiind la ora actuală echipa cu cel mai mare buget din voleiul feminin românesc, aproximativ 1,5 milioane de euro.

Azi, meciul 2

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște se vor întâlni azi, de la ora 15:00, tot în Ardeal, în meciul doi al finalei. Apoi, disputa se va muta în Cetatea Chindiei, pe 28 și 29 aprilie. Dacă niciuna dintre echipe nu va ajunge din cele patru jocuri la 3, meciul decisiv va avea loc la Blaj, pe 5 mai.

CSM, 3-2 cu Bacăul

În primul meci din finala mică a Diziviei A, la feminin, CSM București a învins greu, 3-2, în fața moldovencelor de la Știința Bacău. Echipa oaspete a câștigat primul set la 18, CSM a trecut în avantaj după 25-21 și 25-23, dar Bacăul a împins disputa în decisiv, 23-25. În setul 5 gazdele au câştigat clar, 15-8, și conduc acum cu 1-0. Azi, de la ora 18:00, are loc meciul 2, tot la București.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează