SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR/ TOMIS CONSTANŢA-AZERAIL BAKU 0-3 (-19, -18, -22)

Campioana României a pierdut cu 0-3 primul meci din Liga Campionilor în faţa celor de la Azerail Baku

Constănțencele, în albastru, au încercat să treacă de blocajul
adversarelor. Foto:Telegraf-Constanţa
Constănțencele, în albastru, au încercat să treacă de blocajul adversarelor. Foto:Telegraf-Constanţa

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2011 21:50

Emoţii multe adunate ieri în Sala Sporturilor din Constanţa. Echipa feminină, campioană a României, Tomis debuta în Liga Campionilor.

Sorţii au decis ca primul meci să-l dispute împotriva celor de Azerail Baku. O formaţie care anul trecut a cîştigat Cupa Challenge fără să piardă vreun meci, care are un buget de zece ori mai mare decât campioana României şi care în acest sezon are ca obiectiv cîştigarea Ligii Campionilor. 1700 de spectatori au venit la seara de Ligă. În echipa din Azerbaidjan se găsesc 2 thailandeze, 2 americance, 2 brazilience şi o italiancă, dar pericolul cel mai mare a venit de la "universalul" Polina Rahimova, o jucătoare de 1,98 m pe care constănţencele nu au putut-o bloca. "E o jucătoare foarte înaltă, cum nu există în campionatul nostru şi pînă s-o învăţăm noi a făcut o groază de puncte", a spus  căpitanul echipei,Claudia Gavrilescu.

Primul set a trecut repede în contul fetelor oaspete, 25-19, deşi pe final voleibalistele de la Tomis au făcut patru puncte consecutive. Încurajate de acest aspect, ele au condus în partea a doua pînă la 15-14, apoi pierzînd oxigenul şi cedînd şi felia secundă a meciului cu 16-24. Lucrurile au fost strînse şi în setul al treilea, elevele lui Darko Zakoci rezistînd aproape de adversare.

Însă victoria avea să fie a celor de la Azerail Baku cu 3-0 (19, 18, 22). " E primul nostru meci în această formulă, abia ne-am reunit, dar sperăm  să creştem în valoare pînă la meciurile următoare. Se văd diferenţele între noi şi echipele de afară, grupa noastrăe una de foc", a adăugat Gavrilescu.  Aşa s-a terminat o seară de Liga Campionilor la Constanţa.

În grupa D se mai află Volley Bergamo (Italia) şi Vakifbank TTelekom Istanbul (Turcia). Următorul meci pentru Tomis va avea loc în deplasare, pe 8 decembrie, în Turcia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează