SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA CEV

Cu un picior în finală! CVM Tomis a cîştigat prima manşă din semifinala Cupei CEV, în faţa celor de la Paris Volley

Articol de - Publicat miercuri, 26 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 februarie 2014 10:22

Campioana României, CVM Tomis Constanţa ,este la un pas de calificarea în finala Cupei CEV, după ce a reuşit o victorie spectaculoasă, 3-2 (23-25, 20-25, 25-23, 25-13, 15-9) în fieful celor de la Paris Volley, în prima manşă a semifinalelor, disputată marţi seara.

Constănţenii au început meciul bine şi au condus pe tot parcursul primului set, dar au ratat finalul şi s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj. Mai mult, presiunea şi-a spus cuvântul şi au pierdut şi setul secund, nereuşind să ţină pasul cu francezii. Parţialul al treilea a fost pe muchie de cuţit, iar gazdele au fost la doar două puncte de a încheia conturile, însă gruparea de pe litoral a revenit fantastic şi a reintrat în cărţi pentru victorie. Cu moralul ridicat, elevii lui Martin Stoev au avut o prestaţie fantastică în setul al patrulea, pe care l-au dominat autoritar încă din start, şi au egalat, împingând meciul în tie-break. Spectacolul oferit de constănţeni a continuat şi în setul decisiv, iar CVM Tomis a obţinut un succes istoric şi se pregăteşte pentru prima finală europeană din istoria clubului.

Returul este programat duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, iar campionii speră să readucă România în ultimul act al unei competiţii europene după o pauză de un deceniu. Ultimul club care a reuşit o astfel de performanţă a fost Deltacons Tulcea, care a jucat finala Top Teams Cup, în 2004.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează