SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Diana Vereș și Raisa Ioan, după victoria cu Bosnia: „Le mulțumim românilor, simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt!”

Raisa Ioan (stânga) și Diana Vereș (dreapta) alături de colegele Roxana Roman și Iarina Axinte Foto CEV
Raisa Ioan (stânga) și Diana Vereș (dreapta) alături de colegele Roxana Roman și Iarina Axinte Foto CEV

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 13:48 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 12:33

Naționala României a obținut a doua victorie în grupa B, 3-2 la seturi cu reprezentativa Bosniei-Herțegovina, calificându-se în „optimi„ la Campionatul European, iar două dintre jucătoare, Diana Vereș și Raisa Ioan, vorbesc despre acest succes, despre sprijinul de acasă și despre ce urmează 

Luni seară, naționala feminină a învins dramatic selecționata Bosniei-Herțegovina la capătul a cinci seturi (12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11). A fost al doilea succes al ”tricolorelor” în grupa B și unul foarte important pentru calculele din cadrul acesteia.

Victoria înseamnă și calificarea în optimile de finală, după ce reușise același lucru și în 2019. Nu a fost ușor însă, jucătoarele antrenate de Guillermo Naranjo Hernández împreună cu Radu Began și Sotiris Gkotsis au fost conduse cu 1-0 la seturi, apoi egalate la 2, dar au izbutit să se mobilizeze formidabil în decisiv.

Diana Vereș: „S-a simțit tensiunea”

S-a simțit tensiunea, normal, a fost extraordinar, ne bucurăm că am reușit să revenim de la 0-1, ne bucurăm că am avut toate resursele să închidem meciul. Mai avem unul în grupă, sper să facem o figură frumoasă”, a spus la final liberoul Diana Vereș pentru Federația Română de Volei. „Emoțiile sunt încă aici”, a adăugat ea la puține momente după încheierea partidei.

„E mai frumos ca niciodată! Vreau să le felicit pe fete, staff-ul, vreau să felicit România, este extraordinar ce am reușit”, a spus și centrul Raisa Ioan.

Ce ar trebui să facă România pentru a trece peste fluctuațiile din meciuri? „Cred că este vorba despre concentrare, probabil și experiența, suntem o echipă tânără, însă pe viitor sperăm să devenim ceva frumos”, a opinat Vereș.

Raisa Ioan: „Am reușit să gestionăm emoțiile”

„Consider că au fost emoțiile cele care ne-au creat probleme din când în când, dar atâta vreme cât am reușit să le gestionăm, totul a decurs exact așa cum ne-am propus”, a spus și Ioan.

Ea a vorbit și despre felul în care s-au remontat după înfrângerea cu Elveția, meci în care România pornea favorită. „Simplu, ideea e că ne gândim pe viitor, nu mai contează ce a fost pentru că nu mai putem schimba nimic, important e ce reușim de acum încolo”, a explicat Raisa.

Pentru duelul cu Bulgaria de azi, de la ora 19:00, ultimul din grupa B, Ioan a declarat că „e un nou meci, o nouă tactică, ne dorim să arătăm un volei cât mai bun. Este important ce va urma pentru noi”.

Ambele jucătoare au adresat mesaje suporterilor de acasă și de oriunde. „Vreau să le mulțumesc românilor care ne susțin și le transmitem să continue să o facă”, au fost cuvintele Dianei Vereș, în timp ce Raisa Ioan a subliniat că ”ne dorim să ne susțină cât mai mult, să simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt”.

Programul României

  • 15 august (Verona) Italia-România 3-0 
  • 17 august (Monza) România-Croația 3-1
  • 19 august (Monza) România-Elveția 2-3 
  • 21 august Bosnia-Herțegovina-România 2-3 
  • 22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria 
  • Turneul nu este transmis în România de nicio televiziune

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO 2023

  • Libero: Diana Vereș (CSO Voluntari); Mihaela Albu (Rapid București)
  • CentriDiana Ariton (Corona Brașov), Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), Daiana Roman (Rapid București), Dalia Vîrlan (Dinamo București)
  • ExtremeRodica Buterez (SC Potsdam), Adriana Matei (CSO Voluntari), Sorina Miclăuș (FC Argeș Pitești), Adelina Ungureanu (Pallavolo Pinerolo)
  • Ridicătoare: Marisa Radu (Rapid București), Iarina Axinte (Volei Alba Blaj)
  • Opuși: Elizabet Inneh (Chemik Police), Iuna Zadorojnai (CSM București)
  • Staff: Guillermo Naranjo Hernandez (antrenor principal), Radu Began (antrenor secund), Sotiris Gkotsis (antrenor secund), Ioannis Paraschidis (preparator fizic). Alexandru Răducanu (kinetoterapeut), Vlad Păușescu (statistician)

Celelalte meciuri de jucat în Grupa B

  • 22 august: Italia-Bosnia-Herțegovina
  • 23 august: Elveția-Bulgaria, Italia-Croația

Citește și: 

România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă
CAMPIONATUL EUROPEAN
România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă
Adelina Ungureanu despre victoria cu Bosnia: „Sunt mândră de echipa mea”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Adelina Ungureanu despre victoria cu Bosnia: „Sunt mândră de echipa mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
paolo12
paolo12  •  22 August 2023, 17:51

Bravo, ba!

naxxar
naxxar  •  22 August 2023, 16:42

Felicitări și succes cu Bulgaria!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează