SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS CONSTANŢA- DRAGONS LUGANO 3-0

E timpul Tomisului » Constănţenii continuă victoriile senzaţionale din Liga Campionilor

Jucătorii lui Tomis au fost tot timpul prezenţi la minge
Jucătorii lui Tomis au fost tot timpul prezenţi la minge

Articol de - Publicat vineri, 21 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 00:58

Campioana României a trecut de elveţienii din Lugano, meci de Ligă care l-a făcut pe antrenorul Martin Stoev să exclame “ei sînt buni la ceasuri, noi la volei”.

Visul constănţenilor de a depăşi în premieră grupele Ligii Campionilor începe să prindă contur, după ce i-au învins ieri pe elveţienii de la Dragons Lugano. Este a doua victorie a constănţenilor în grupa A. Acum două săptămîni, ei au trecut în deplasare de favorita principală Copra Volley Piacenza cu 3-2. Campioana României a repetat ieri isprava şi în faţa celor de la Dragons Lugano. De această dată pe teren propriu şi mult mai clar. A fost un 3-0 sec care le-a adus trei puncte şi şefia grupei.

Echilibrul s-a menţinut doar pînă la jumătatea primului set, dar plusul de valoare şi experienţa campioanei României au făcut diferenţa pe final, constănţenii cîştigînd cu 25-19. Setul secund a fost clar dominat de gazde, însă finalul a venit după o serie de patru puncte ale elveţienilor.

Inspiraţia lui Janici şi determinarea lui Petkov au pus capăt emoţiilor, 25-22. Ultimul parţial a reprezentat un spectacol oferit fanilor din Sala Sporturilor, chiar dacă antrenorul Martin Stoev a trimis pe teren rezervele. S-a terminat 25-18 şi miroase a play-off.

“Ei sînt buni la ceasuri, noi la volei. Am jucat bine cu elveţienii, au făcut tot ce au putut, dar noi am fost mai buni. Dacă din meciurile cu Roeselare vom reuşi să cîştigăm pe teren propriu, sîntem în proporţie de optzeci la sută calificaţi”, a spus antrenorul Martin Stoev.

Următorul meci are loc pe 4 decembrie, la Constanţa, chiar cu Knack Roeselare.

Grupa complicată

După două runde, campioana României a adunat cinci puncte, fiind la egalitate cu belgienii de la Roeselare, dar cu un setaveraj mai bun, 6-3. Mare favorită, Piacenza are doar 2 puncte, dar are încă şanse de calificare. Pentru a merge în play-off, CVM Tomis trebuie să termine pe prima poziţie sau să se numere printre cele mai bune cinci formaţii de pe locul secund.

"Ne aşteptam să fie mai greu, dar elveţienii nu ne-au pus probleme. Nu ne facem calcule de calificare, mai sînt patru meciuri de jucat" ( Andrei Spînu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 14:48

daca ii bat iar pe elvetieni si de ce nu chiar si pe piacenza, atunci.... e clar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează