SPORTURI  »  VOLEI  »  DECES

Fostul voleibalist Laurenţiu Dumănoiu a decedat la vârsta de 63 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 octombrie 2014 11:33

Fostul voleibalist Laurenţiu Dumănoiu a decedat, marţi, la vârsta de 63 de ani. Laurenţiu Dumănoiu a decedat în spitalul în care era internat din luna august, fiind diagnosticat cu cancer de piele. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Ghencea Militar.

Laurenţiu Dumănoiu a început voleiul în oraşul natal, fiind descoperit de antrenorul Laurenţiu Stilea. Într-un interviu acordat ziarului Monitorul de Vâlcea, Laurenţiu Dumănoiu a povestit cum a ajuns la volei: ”Râmnicu Vâlcea era atunci un orăşel, cred că 28.000 de locuitori erau cu toţii. Rar se întâmpla să mergi pe stradă să nu te întâlneşti cu cineva cunoscut. La volei am ajuns dintr-o întâmplare. M-a luat tehnicianul Laurenţiu Stilea direct de pe stradă. Mergeam cu mama, m-a văzut, mi-a zis să merg la antrenamente. Mama nu prea a vrut, zicea să fac şcoală, să învăţ multă carte. Până la urmă, m-am dus şi mi-a plăcut din prima. Atunci se făceau antrenamentele mai mult pe afară, dar era frumos. În 1965, am participat la prima tabără de pregătire. Să vă spun şi unde am fost cazaţi? Vă spun, la corturi. Dar a fost frumos”.

La 19 ani, în 1970, Laurenţiu Dumănoiu s-a transferat la Dinamo, unde a cunoscut pe deplin gloria sportivă. Timp de 14 ani (s-a retras în 1984), el a contribuit la cele zece titluri naţionale câştigate de echipa clubului roş-alb în această perioadă, dar şi la cucerirea a două cupe continentale: Cupa Cupelor în 1979 la Roeselare (Belgia) şi Cupa Campionilor Europeni în 1981 la Palma de Mallorca (Spania). La naţională, a îmbrăcat de peste 70 de ori tricoul primei reprezentative, cu care s-a clasat pe locul trei la JO de la Moscova şi tot pe locul trei la Europenele din 1971 (Italia) şi 1977 (Finlanda).

”Era un coleg extraordinar. Nici nu-mi vine să cred că vorbesc despre el la trecut. A jucat pe postul de secund şi a fost unul dintre cei mai compleţi jucători români. Avea viteză de execuţie, preluare... tot. Era un băiat fain, când glumeţ, când cârcotaş, când serios. Din păcate, am mai pierdut o valoare”, a declarat Marius Cata-Chiţiga, fostul coleg al lui Laurenţiu Dumănoiu, pentru csdinamo.eu.

După ce a renunţat la activitatea de performanţă, Laurenţiu Dumănoiu a fost numit preşedinte la „Tânărul Dinamovist”, unde a avut în subordine 21 de secţii, 62 de antrenori şi 6 metodişti şi peste 1300 de sportivi legitimaţi. Pentru rezultatele obţinute în întreaga lui carieră a fost distins cu titlul de Maestru emerit al sportului şi i s-a oferit în anul 2000 Medalia Naţională ”Serviciul Credincios” – clasa a III-a.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează