SPORTURI  »  VOLEI  »  CE

Așa se sărbătorește o victorie istorică! » Imagini fabuloase după triumful în fața campioanei olimpice: „Încă nu realizez ce s-a întâmplat!”

România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și s-a calificat în optimile de finală la Campionatul European de volei feminin. Centrul Robert Călin a vorbit despre performanța istorică a „tricolorilor”. +37   FOTO
România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și s-a calificat în optimile de finală la Campionatul European de volei feminin. Centrul Robert Călin a vorbit despre performanța istorică a „tricolorilor”.

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 20:33 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 21:03

România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și s-a calificat în optimile de finală la Campionatul European de volei masculin. Centrul Robert Călin a vorbit despre performanța istorică a „tricolorilor”. 

România a produs una dintre surprizele anului în întreg sportul european, nu doar în volei. Elevii lui Sergiu Stancu au fost perfecți în fața campionilor olimpici, iar imaginile surprinse de fotografi la final vorbesc de la sine. 

FOTO. Imagini senzaționale cu momentul în care România învinge campioana olimpică Franța

+20 FOTO

„Sincer, nu prea știu ce pot să zic. Încă nu realizez, nu-mi dau seama ce s-a întâmplat pe teren. Chiar ne-a ieșit tot, am făcut ce am planificat în ședintele tehnice. S-a văzut pe teren că toată lumea și-a dorit victoria. 

S-a văzut dorința, asta ne-a ținut în joc. În momentele grele, când erau mai duri, am stat aproape unul de celălalt și ne-am ajutat. E de departe cel mai frumos joc din cariera mea”, a spus Robert Călin, potrivit Federației Române de volei. 

Rezultatele României la Euro 2023:

  • 30 august » România-Portugalia 0-3
  • 31 august » România-Israel 2-3
  • 1 septembrie » România-Turcia 3-2
  • 3 septembrie » România-Grecia 3-1
  • 4 septembrie  » România-Franța 3-1

Lotul României pentru Campionatul European de volei masculin:

  • Libero: Sergio Diaconescu (SCM U Craiova), Karol Kosinski (Rapid București)
  • Extreme: Mircea Peța (Steaua București), Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polonia), Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polonia), Marian Bala (Arcada Galați)
  • Coordonatori: Filip Constantin (Rapid București), Claudiu Dumitru (Steaua București)
  • Centri: Bela Bartha (Dinamo București), Andrei Butnaru (Arcada Galați), Robert Călin (SCM U Craiova), Ștefan Lupu (Corona Brașov)
  • Opus: Rareș Bălean (Dinamo București), Alexandru Rață (Tectum Achel, Belgia)
  • Staff: Sergiu Stancu – antrenor principal, Răzvan Parpală – antrenor secund

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Simona Halep, fan al jucătoarei pe care Sorana Cîrstea o înfruntă în „sferturi” la US Open: „O admir foarte mult, parcă e altceva!”

„Ne antrenam afară, vulturii zburau deasupra noastră, terenul era inundat” » Selecționerul Sudanului de Sud, dezvăluiri incredibile după calificarea la Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
MaxiP
MaxiP  •  05 Septembrie 2023, 19:16
Postat de mihairatiu pe 05 Septembrie 2023, 09:27

Bravo! Am o întrebare, Franța era calificată?

Franta era calificata dinaintea tragerii la sorti, grupe din care trec 4, cu toate echipele cu care au cazut efectiv din alta liga. Nesemnificativ, parea putin probabil ca cineva sa-i ia set Frantei in aceasta grupa. Victoria e mare oricum, pentru Franta e o mare umilinta, n-are nicio sansa ca era calificata sau nu. Era calificata, dar nu avea garantat primul loc in grupa.

MaxiP
MaxiP  •  05 Septembrie 2023, 19:14
Postat de lulu pe 05 Septembrie 2023, 12:26

L-ai uitat pe Hagi și pe Ianoș.

De Hagi nu ma leg din respect pentru ceea ce face, asa cu limitele lui, dar face. Ianos nici nu stiu cine e.

lulu
lulu  •  05 Septembrie 2023, 12:26
Postat de MaxiP pe 05 Septembrie 2023, 01:24

Hai ca nu mi se pare ca esti sincer. Chiar te surprinde? M-ar fi surprins sa fie pe prima pagina personal. Sa fim seriosi, daca nu ma insel meciul nu a fost televizat la noi in tara. Suntem saraci de tot dpdv al culturii sportive, am tot spus-o. Nici nu a aflat foarte multa lume de aceasta victorie si cu atat mai putini inteleg ce inseamna ea. Sportul nu e promovat, toata lumea cauta doar audiente si se bazeaza pe ceea ce face rating. Nu exista un sens de moralitate, da, astia chiar au produs o surpriza imensa in sport, hai sa-l lasam deoparte pe Becali o zi. Nici vorba, Becali face rating, e sigur, el e mai important. Pentru ca si ***i, toata lumea merge la ciupeala, nimeni nu cauta altceva. E cumva o caracteristica nationala, dar ne suparam cand ne fac altii ***. Realitatea este ca asta suntem. Ei cersesc rating, nu cauta profesionalism.

L-ai uitat pe Hagi și pe Ianoș.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează