SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI / CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Obiectiv îndeplinit! » România s-a impus cu 3-0 la seturi în faţa Israelului

Bucuria de după victoria cu Israel
Bucuria de după victoria cu Israel

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 23:14

România a obţinut ieri prima victorie de la Europene şi merge mai departe la competiţia din Serbia şi Italia.

Hotărîte să treacă peste insuccesul din meciul cu Cehia, cînd au pierdut lupta pentru locul doi din grupa C, româncele au vrut să-şi ia revanşa în partida cu Israel şi s-au impus cu 3-0 (25-17, 25-23, 25-14).

Partida a început cu voleibalistele lui Darko Zakoci aflate la conducerea jocului. Decise să încheie cît mai repede socotelile pe teren, tricolorele nu le-au lăsat nici o şansă adversarelor. Au fost atente în atac, au fructificat fiecare minge şi au profitat de numeroasele greşeli ale israeliencelor, îmbunătăţindu-şi semnificativ jocul pe care l-au arătat cu o zi înainte.

A urmat un act secund în care româncele nu s-au mai concentrat la fel de mult, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Israelul a preluat conducerea, 11-9, însă situaţia s-a întors în favoarea noastră datorită maturităţii pe care au transpus-o fetele în joc în momentele decisive, cînd au fructificat din prima şansa de a închide şi setul doi.

Cel de-al treilea set a reprezentat o simplă formalitate pentru "tricolore". Fără să se mai forţeze, româncele au construit punct după punct, distanţîndu-se decisiv, 20-10. Au mai urmat cinci minute de joc în care Nneka Onyejekwe şi Diana Neaga au fost la înălţime şi au obţinut cele cinci puncte necesare pentru a încheia meciul şi pentru a obţine victoria care ne duce în play-off-ul pentru sferturile de finală.

Astăzi, România întîlneşte azi, de la ora 20:00 (în direct la DigiSport 3), cel mai dificil adversar al grupei, Polonia, echipă care la ultima ediţie a Europenelor a cucerit medalia de bronz, iar miercuri urmează să joace meciul pentru calificarea în "sferturi", cu ocupanta poziţiei doi în grupa A.

REZULTATE GRUPA C
Polonia-Israel 3-0
România-Cehia 0-3
Polonia-Cehia 3-0
România-Israel 3-0

CLASAMENT GRUPA C
1.Polonia 6p
2.Cehia 3p
3.ROMÂNIA 3p
4.Israel 0p

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
nter
nter  •  26 Septembrie 2011, 10:18

cu Polonia n-avem nici o sansa, iar la barajul pentru sferturi vom juca cu o echipa puternica din pacate (Germania/Serbia).

xstream
xstream  •  26 Septembrie 2011, 01:48

bravo lor. au umblat la mentalitate

Vezi toate comentariile (2)
Comentează