SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI - LIGA CAMPIONILOR: CVM TOMIS CONSTANŢA - HYPO TIROL INNSBRUCK 3-1

Primăvară la Constanţa » CVM Tomis merge în Challenge Round-ul Cupei CEV, după ce a încheiat pe locul în Grupa F a Ligii Campionilor

foto: CEV
foto: CEV

Articol de - Publicat miercuri, 18 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 18 decembrie 2013 21:04

Aflată pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, CVM Tomis Constanţa a realizat surpriza şi a prins un loc în primăvara europeană. Nu în faza următoarea a competiţiei, aşa cum şi-ar fi dorit constănţenii, ci în Challenge Round-ul Cupei CEV, un fel de sferturi ale Europa League la fotbal.


Cu două succese la activ, formaţia pregătită Martin Stoev a întâmpinat ultimul meci din faza grupelor, disputat aseară, pe teren propriu, împotriva austriecilor de Hypo Tirol Innsbruck cu gândul la jocul rezultatelor. Mai exact, gruparea de pe Litoral avea nevoie de un succes de trei puncte, coroborat cu înfrângeri ale contracandidatelor.

Conform regulamentului, în Cupa CEV mergeau mai departe ocupanta locului secund cu cel mai slab punctaj, plus alte trei formaţii clasate pe poziţia a treia, cu cele mai bune punctaje. Campionii României nu aveau decât o singură şansă, astfel că au pornit în trombă şi au lichidat rapid primele două seturi. Au continuat jocul bun şi în al treilea parţial, dar finalul a fost halucinant. Constănţenii au irosit şase mingi de meci şi au cedat setul, spre disperarea lui Stoev.

Teama de a pierde puncte le-a trezit pe gazde, care au încheiat conturile, 3-1 (25-12, 25-15, 26-28, 25-20) şi au aşteptat apoi rezultatele pe celelalte terenuri. "Noi ne-am făcut treaba, am luat punctele şi sperăm să mergem mai departe", a spus centrul Andrei Spînu. "Am jucat bine şi am câştigat clar. Dacă l-am fi avut pe Nemec de la începutul meciurilor din grupă, am fi mers mai departe în Liga Campionilor", a completat Stoev.

O jumătate de oră mai târziu a venit vestea mult aşteptată. Galatasaray Istanbul, echipă care nu obţinuse niciun punct în primele cinci runde, a realizat minunea şi i-a învins pe polonezii de la Zaksa Kozle cu 3-2, făcându-le constănţenilor un cadou neaşteptat. Astfel, cu trei victorii în Grupa F a Ligii Campionilor, CVM Tomis a prins ultimul loc calificant în Cupa CEV şi visează să-şi lungească parcursul european cu o prezenţă în semifinalele competiţiei.


Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
merace
merace  •  03 Februarie 2014, 13:12

in titlu, cumva lipsesc un spatiu si doi de I intre "locu" si "I"? hahaha!

dash.berlin
dash.berlin  •  02 Februarie 2014, 00:50

Sincere Felicitari !

glorie
glorie  •  19 Decembrie 2013, 18:25
Postat de ultras.nationalist pe 18 Decembrie 2013, 21:23

Ce s-a intamplat cu Galatasaray de nu a obtinut niciun punct in grupa? Galata era o forta la volei feminin,poate cea mai buna din Europa. In fine, important este ca Tomis s-a calificat in primavara europeana cum o va face si Dinamo de asemenea.

E vorba de volei masculin!! Dintre Galatasaray Istanbul, Arkas Izmir is Halkbank Ankara, doar ultima e buna. Care a fost in grupa Constantei. CVM a obtinut 3 victorii din 3 in aceasta grupa grea. A pierdut de 2 ori la polonezi, dar i-a invins tur-retur pe austrieci si a invins si la turci. Daca polonezii nu pierdeau la turci in prima etapa, Constanta era in primele 12.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează