SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Naționala masculină, prima victorie la Campionatul European! 3-2 dramatic contra Turciei

Voleibaliștii români sărbătoresc prima victorie la CE Foto Facebook FR Volei
Voleibaliștii români sărbătoresc prima victorie la CE Foto Facebook FR Volei

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 19:43 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 19:57

Naționala masculină a României a reușit să bifeze prima izbândă în grupa D a Campionatului European, după ce a trecut de selecționata Turciei cu 3-2 (25-22, 18-25, 25-21, 23-25, 17-15)

După două înfrângeri, contra Portugaliei, 0-3, și a Israelului, 2-3, reprezentativa antrenată de Sergiu Stancu a avut, în fine, ocazia să se bucure.

În al treilea meci din grupa D, care se dispută în Shlomo Group Arena din Tel Aviv, jucătorii români au depășit Turcia, dar nu fără emoții, 3-2, cu ultimele puncte desfășurate pe muchie.

Au început bine „tricolorii”, adjudecându-și setul inaugural cu 25-22, dar după ce au recuperat de la 3-7 pentru adversarii lor zgomotoși, care au sărbătorit fiecare punct cu multă ardoare.

România, aproape de victorie în patru seturi cu Turcia

Actul secund a aparținut adversarilor, care au condus în permanență, fără să lase șanse de a fi ajunși. Apoi însă, lucrurile s-au înclinat tot mai multe în favoarea ”tricolorilor”. A fost rândul lor să controleze setul al treilea, apoi să se desprindă în cel de-al patrulea încât păreau că vor trece linia de sosire fără să ajungă în decisiv.

Ceva s-a rupt însă de la 19-16 pentru România, oponenții au profitat și au câștigat cu 25-23.

Reluarea video a prelungit meciul

Scenariul s-a repetat în ultimul act, dar într-un ritm mai rapid: 7-4 pentru „tricolori”, apoi 7-7 și de acolo fiecare punct a căpătat greutate sporită. Atacuri prelungite, cu pulsul în gât, echilibru până când, la 14-13, ai noștri au sărbătorit câteva secunde victoria.

Reluarea video cerută însă de turci a arătat că blocajul atinsese mingea, așa că finalul s-a mai amânat un pic. Până la urmă, România s-a impus cu 17-15, bucurie mare și pentru jucători, și pentru cei din staff-ul tehnic, și pentru spectatorii din tribună care i-au încurajat pe ”tricolori”.

Alexandru Rață a fost MVP-ul echipei României, cu 29 de puncte, Marian Bala a contribuit cu 19, iar Robert Aciobăniței cu 12.

Marian Bala: „Am pus presiune cu serviciul”

La final, Bala a vorbit despre partidă, explicând ce a fost crucial pentru obținerea victoriei. „Nu știu, au fost multe emoții, meci foarte dificil. Cred că am pus presiune cu serviciul și asta a fost cheia pentru noi”, a subliniat el. ”Sunt foarte fericit și sper că nu va fi singura noastră victorie”.

Care sunt țintele realiste, după ce România a pornit grupa D cu două înfrângeri? „Vorbeam la începutul acestui campionat că avem o echipă destul de nouă. Din păcate, am început fiecare competiție lent, dar sper ca de acum înainte să câștigăm fiecare meci”, a spus zâmbind extrema de la Arcada Galați.

România va juca în continuare cu Grecia (3 septembrie) şi Franţa (4 septembrie). Primele patru clasate se califică în optimile de finală.

Campionatul European are loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie.

România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).

Clasament grupa D

EchipăMeciuriVictoriiÎnfrângeriSetaverajPunctaj
1. Franța2206-16
2. Israel2206-44
3. Portugalia2114-33
4. ROMÂNIA3125-83
5. Turcia2022-61
6. Grecia1012-31

Citește și: 

Darren Cahill e furios și acuză direct în „cazul Halep”: „Au gestionat procesul îngrozitor! Acesta a fost oricum, însă nu corect”
DOPAJ
Darren Cahill e furios și acuză direct în „cazul Halep”: „Au gestionat procesul îngrozitor! Acesta a fost oricum, însă nu corect”
Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”
handbal
Xavier Pascual, mesaj superb pentru Cristina Neagu: „E comparabilă cu Karabatic! Ea reprezintă România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Stars
Stars  •  01 Septembrie 2023, 19:59

Felicitari baieti, mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează