SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Sergiu Stancu, antrenorul naționalei României: „Ar fi o mare performanță să facem un pas mai departe”

Sergiu Stancu în timpul unui meci FOTO CEV
Sergiu Stancu în timpul unui meci FOTO CEV

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 15:22 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 16:35

Naționala masculină a României joacă vineri, la Varna, în optimi de finală contra Croației în cadrul Campionatului European și speră să aibă alături cât mai mulți fani tricolori”. 

Voleibaliștii tricolori s-au mutat la Varna de la Tel Aviv, acolo unde au evoluat în Grupa D a Campionatului European, găzduit de patru țări. România luptă vineri pentru un loc în sferturi de finală, unde nu a mai fost din 1983, când la turneul final erau 12 echipe.

„Ar fi o mare performanță să facem un pas mai departe, suntem într-un moment bun, am reușit să terminăm o grupă de calificare pe locul 3", a spus Sergiu Stancu, antrenorul României, pentru Federația Română de Volei.

Croația a jucat meciurile din grupă la Varna și s-a clasat pe poziția a doua. „Va fi un meci foarte dificil, având în vedere că suntem într-o sală nouă și trebuie să ne gândim la fiecare punct, la fiecare minge și să ne concentrăm să dăm un randament cât mai OK. Dacă ne concentrăm să facem un meci bun, avem șanse", a subliniat liberoul Sergio Diaconescu.

21 este loculpe care România l-a ocupat în 2019 la Campionatul European, ultima ediție la care a participat înainte de cea din 2023

Speră să vină cât mai mulți români

Fostul căpitan al României, Laurențiu Lică, actual antrenor al Coronei Brașov, crede că România o poate învinge pe Croația. „Cred că avem șansa noastră, este un joc eliminatoriu. Chiar vreau să văd cum băieții reușesc să intre în meci, ceea ce este un lucru esențial în astfel de partide pentru că nu, nu există drum de întoarcere. 

Dacă reușim să intrăm bine în meci, cu siguranță Croația poate fi bătută. Eu cred că locul nostru în optimile Campionatului European este foarte meritat și sunt convins că acești băieți ne vor reprezenta cu mândrie și, mai mult de atât, sunt convins că vor reuși un meci foarte bun", a spus Lică.

Sergiu Stancu, antrenorul naționalei României:  „Ar fi o mare performanță să facem un pas mai departe”
Românii sărbătorind un meci câștigat FOTO CEV

24 este loculpe care îl ocupă România în ierarhia mondială, în timp ce Croația este pe 26

Partida va avea loc de la ora 17:30, în Palatul Culturii și al Sportului, sală cu o capacitate de 4.600 de locuri. „Tricolorii" speră ca aceste locuri să fie ocupate de cât mai mulți români. 

„Vom face tot ce depinde de noi pentru a avea o evoluție bună și la final să ne bucurăm de o nouă victorie alături de oamenii care sunt convins că vor fi alături de noi", a concluzionat Sergiu Stancu.

14 este loculpe care-l ocupă naționala masculină în ierarhia europeană, în timp ce Croația este pe 16

Rezultatele României în Grupa D (Tel Aviv)

  • 0-3 cu Portugalia
  • 2-3 cu Israel
  • 3-2 cu Turcia
  • 3-1 cu Grecia
  • 3-1 cu Franţa
  • Locul ocupat în grupă: 3, cu 3 victorii și 9 puncte

Rezultatele Croației în Grupa B (Varna)

  • 0-3 cu Finlanda
  • 3-2 cu Ucraina
  • 3-0 cu Spania
  • 3-1 cu Bulgaria
  • 0-3 cu Slovenia
  • Locul ocupat: 2, cu trei victorii și 9 puncte

Citește și: 

Laurențiu Lică, fostul căpitan naționalei, despre „optimea” împotriva Croației de la Campionatul European: „Avem șansa noastră!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Laurențiu Lică, fostul căpitan naționalei, despre „optimea” împotriva Croației de la Campionatul European: „Avem șansa noastră!”
Calificări pe bandă rulantă în finale la Campionatele Mondiale de la Belgrad, dar și la Jocurile Olimpice de la Paris
CANOTAJ / CAMPIONATE MONDIALE
Calificări pe bandă rulantă în finale la Campionatele Mondiale de la Belgrad, dar și la Jocurile Olimpice de la Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează