SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Test dificil! » România debutează astăzi la Campionatul European

România are cea mai bună echipa la Euro 2011
România are cea mai bună echipa la Euro 2011

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 11:01

România debutează azi la Europenele din Serbia şi Italia, împotriva Cehiei, echipă cu care se luptă pentru locul doi.

După o absenţă de şase ani, "naţionala" feminină a revenit în lumea bună a voleiului european. Româncele au obţinut biletele pentru competiţia găzduită de Serbia şi Italia după ce au cîştigat grupa preliminară cu Belgia, Slovenia şi Suedia, iar azi trebuie să treacă primul test, cu Cehia.

Aflate în grupa C, alături de Polonia, medaliata cu bronz la ediţia din 2009, Cehia şi Israel, elevele antrenate de Darko Zakoci sînt obligate să se claseze între primele trei echipe pentru a se califica în următoarea fază a competiţiei, acesta fiind şi scopul cu care au plecat la drum.

"Obiectivul nostru este să terminăm grupa pe locul doi. Cred că putem realiza acest lucru, ţinînd cont că avem la dispoziţie întreg lotul de jucătoare", a declarat Cristian Zgabercea, managerul "naţionalei".

Adversar dificil
Chiar dacă s-au clasat pe locul 10 la ultima ediţie a întrecerii continentale, cehoaicele au echipă puternică şi sînt principalele adversare în lupta pentru locul doi. De altfel, în acest sezon, Cehia a încheiat pe locul patru în Liga Europeană, avînd şi cea mai bună marcatoare a turneului, Helena Havelkova. La competiţia la startul căreia s-au aflat 12 ţări, a participat şi România, "tricolorele" încheind pe poziţia a cincea.

MECIURILE ROMÂNIEI ÎN GRUPA C
România-Cehia astăzi ora 20:00
România-Israel duminică ora 20:00
România-Polonia luni ora 20:00
*meciurile sînt transmise în direct pe DigiSport 3

REZULTATELE ROMÂNIEI LA ULTIMELE 5 EDIŢII
2009-nu s-a calificat
2007-nu s-a calificat
2005-locul 9
2003-locul 8
2001-locul 7

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
red77
red77  •  24 Septembrie 2011, 08:10

hai fetelor ca se poate. mai ales acum ca sunt toate jucatoarele e posibil orice. pana la urma cehia a terminat pe locul 4 pentru ca a fost intr-o grupa slaba cu bulgaria israel si ungaria. iar la final four a fost ciuca batailor. echipe f modeste. eu am incredere in voi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează