SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS CONSTANŢA

Trimişi în Siberia » Tragere la sorţi cu ghinion pentru CVM Tomis Constanţa

Articol de - Publicat vineri, 30 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 29 ianuarie 2015 21:43

CVM Tomis va juca în primul tur din play-off-ul Ligii Campionilor cu ruşii de la Lokomotiv Novosibirsk.

Calificaţi în premieră în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, constănţenii îşi pun în bagaje cele mai groase haine de iarnă. Tragerea la sorţi efectuată ieri, în Luxemburg, i-a trimis în Siberia, unde vor da piept cu Lokomotiv Novosibirsk, echipă care a cucerit trofeul în urmă cu doi ani. Deplasarea va lăsa urme atît în buget, cît şi în programul echipei de pe Litoral, care va face peste 10.000 de kilometri în doar cîteva zile.

"Este un ghinion mare, dar ce să facem?, vom juca. Cred că avem şanse de calificare cam 40 la sută, nu ne putem da bătuţi din prima. Este o deplasare lungă şi va fi o cheltuială suplimentară", a declarat preşedintele Sorin Strutinsky. Şi mai dificil va fi pentru antrenorul Martin Stoev, care evită deplasarea cu avionul, după ce a trăit o experienţă traumatizantă în 2007.

"Tragerea la sorţi ne-a cam adus cu picioarele pe pămînt. Vom face tot posibilul să jucăm cît mai bine şi să învingem pe teren propriu. Dacă vom pierde partida tur, rămînem cu şanse foarte mici de calificare", a adăugat tehnicianul bulgar.

Tragere "dirijată"
Din postura de cîştigătoare de grupă, Tomis ar fi trebuit să ajungă în prima urnă valorică, însă deciziile Confederaţiei Europene de Volei au schimbat regulile. Oficialii europeni au decis ca Berlin Recycling Volleys să găzduiască Final Four-ul competiţiei, motiv pentru care germanii au acces direct în semifinale. În aceste condiţii, formaţia pregătită de Martin Stoev, care a avut cel mai slab punctaj dintre echipele clasate pe prima poziţie, a fost trimisă în a doua urnă valorică şi a întîlnit o altă cîştigătoare de grupă, pe Lokomotiv Novosibirsk.

Ruşii s-au impus în Grupa B, adunînd cinci victorii. Primul meci va avea loc la Constanţa în perioada 10-12 februarie, iar returul la Novosibirsk, o săptămînă mai tîrziu.

Cine e Novosibirsk?
După ce a cîştigat Liga Campionilor în 2013 şi a jucat finala la Campionatul Mondial al Cluburilor în acelaşi an, Lokomotiv Novosibirsk s-a oprit încă din faza grupelor în sezonul trecut. Vedetele sale sînt internaţionalii ruşi Alexander Butko şi Alexander Abrosimov, alături de americanul David Lee, cubanezul Oreol Camejo şi slovacul Lukas Divis. Lokomotiv dispută meciurile de pe teren propriu în "SKK Sever", sală cu o capacitate de 3.000 de locuri.

4 milioane de euro e bugetul echipei ruse, de patru ori mai mare decît cel al Tomisului

- 19 grade Celsius este temperatura medie la Novosibirsk în luna februarie

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
saramago
saramago  •  01 Februarie 2015, 18:02

Într-un joc contând pentru etapa a 22-a din sezonul regulat al Superligii din Rusia, Lokomotiv Novosibirsk a cedat cu 1-3 (25-22, 21-25, 16-25, 22-25) pe terenul lui Zenit Kazan. Antrenorul feroviarilor, Andrei Voronkov, a folosit următorii titulari: Divis, Volvich, Camejo, Zemchyonok, Abrosimov, Samsonyshev plus libero-ul Golubev. Pe parcursul meciului au mai intrat Eryomin și libero-ul Komarov. Fără coordonatorul tradițional, Aleksandr Butko, "Novosiba" (numele de alint al formației) a construit previzibil, iar multe din atacuri s-au lovit de blocajele echipierilor de la Zenit. Altfel, nici internaționalul Moroz nu a participat la meci. Lokomotiv e pe locul 4 în ierarhia la zi.

saramago
saramago  •  30 Ianuarie 2015, 22:29

Halkbank Ankara, nu Halbank cum eronat am postat anterior. Prezint scuze ...

saramago
saramago  •  30 Ianuarie 2015, 22:28

Altfel, în primul tur al playoff-ului CL se va redita finala ediției precedente între Halbank Ankara și Belogorire Belgorod.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close