SPORTURI  »  VOLEI  »  DIVIZIA A1

Val de transferuri în întrecerea internă la volei masculin

Vinicius Alessandro Dos Santos într-un meci al SCM „U” Craiova din Cupa CEV din sezonul trecut FOTO sportpictures
Vinicius Alessandro Dos Santos într-un meci al SCM „U” Craiova din Cupa CEV din sezonul trecut FOTO sportpictures

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 14:33 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 17:13

Multe mutări înainte de startul unui nou sezon. Brazilianul Vinicius Alessandro Dos Santos și estonianul Robert Viiber au părăsit-o pe SCM „U” Craiova, câștigătoarea Cupei, pentru Rapid, respectiv Steaua

Brazilianul Vinicius Alessandro Dos Santos, unul dintre cei mai buni voleibalişti din sezonul trecut al Diviziei A1, a fost transferat de CS Rapid de la SCM „U”  Craiova, a anunţat clubul bucureştean pe pagina de Facebook a secţiei.

Cel mai bun marcator al sezonului trecut şi component al echipei ideale a Diviziei A1, Vinicius a câştigat în sezonul trecut Cupa României şi medaliile de bronz cu SCM „U” Craiova.

Sud-americanul are o vastă experienţă internaţională, fiind cel mai bun secund al Ligii cipriote în 2021. El a evoluat de-a lungul timpului la echipe din Brazilia, Elveţia, Italia, Turcia, Cipru sau Tunisia.

CS Rapid i-a mai adus pe ridicătorul sloven Dejan Vincic, universalul iranian Amir Ghafour, centrul Sebastian Micu, ridicătorul Filip Constantin şi centrul Răzvan Olteanu.

Aceste mutări vin după numirea sârbului Dragan Kobiljski, fost la SCM Zalău, în funcţia de antrenor principal.

Un argentinian pentru Dinamo 

Liberoul argentinian Santiago Arroyo a semnat un contract cu echipa masculină de volei CS Dinamo Bucureşti, a anunţat clubul, de asemenea, pe pagina sa de Facebook.

Născut în provincia Rio Negro, Arroyo, 23 de ani, şi-a început cariera la Club Ingeniero Jacobacci. A jucat la două Campionate Mondiale cu naţionala Argentinei, la categoriile de vârstă U19 şi U21, şi a fost campion al Ligii A2 argentiniene cu Ateneo Mariano Moreno de la Catamarca.

Arroyo a fost desemnat cel mai bun libero al Campionatului Sud-american Under-21 din 2018 şi cel mai bun libero al Campionatului Sud-american Under-19 din 2016.

CS Dinamo i-a mai transferat pe internaţionalul român Ciprian Matei (34 ani), care evoluează pe postul de fals, pe liberoul german Ivan Batanov şi pe australianul Hamish Hazelden, un jucător de 2,04 m care evoluează ca opus/universal.

Noul staff tehnic, compus din Stelian Moculescu şi Bogdan Tănase, va lucra cu Nicolae Ghionea, Bela Bartha, Răzvan Mihalcea, Rareş Bălean, Bozidar Cuk, care şi-au prelungit contractele, şi cu Codrin Mocanu, care revine după o lungă absenţă. În schimb, Dinamo s-a despărţit de Gabriel Cherbeleaţă şi de Ewoud Gommans.

Dinamo a încheiat sezonul 2022-2023 pe locul patru în Divizia A1 şi vrea să construiască o echipă care să atace câştigarea celui de-al 19-lea său titlu de campioană.

Echipa masculină CSA Steaua Bucureşti a comunicat și ea pe pagina de Facebook a clubului transferul unui nou jucător de valoare pentru sezonul viitor, ridicătorul estonian Robert Viiber, în vârstă de 26 de ani. Internaţionalul estonian vine în Ghencea de la SCM  „U” Craiova, formaţie cu care a câştigat, în sezonul trecut, Cupa României şi medalia de bronz în Divizia A1.

Robert Viiber are în palmares mai multe trofee şi medalii cu fostele sale echipe Grand Nancy Volley-Ball (Franţa), Volejbalovy Klub Príbram (Cehia), Pool Libertas Cantu (Italia), AERO Odolena Voda (Cehia), Fonte do Bastardo (Portugalia), Bigbank Tartu şi Rakvere Vorkpalliklubi (ambele din Estonia). Viiber are şi două medalii în Golden League cu naţionala Estonei, aur în 2018 şi bronz în 2021.

Estonianul este al treilea jucător adus de vicecampioana României pentru sezonul viitor, după falsul Gabriel Cherbeleaţă (CS Dinamo) şi secundul polonez Lukasz Wiese (VK CEZ Karlovarsko).

Cinci dintre cei mai importanţi jucători roş-albaştri şi-au prelungit contractele până în 2025, Marius Iftime, Robert Vologa, Claudiu Dumitru, Gabriel Bontea şi Mircea Peţa. Steaua s-a despărţit, în schimb, de Ciprian Matei (CS Dinamo), Nikola Lakcevic şi Ivan Kostic. 

Citește și: 

Jim Hines, primul sprinter care a coborât sub bariera celor 10,00 s la 100 de metri, a încetat din viață, lăsând în urmă multe povești savuroase

Iulia Becheru, antrenoarea lui Vlad Stancu, despre înotătorul pe care îl pregătește: „Muncește foarte mult”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează