SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

VIDEO România a învins Franța, deținătoarea titlului olimpic, la Campionatul European de volei masculin și este în optimile de finală

FOTO: cev.eu +24   FOTO
FOTO: cev.eu

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 19:49 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 19:51

România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și va juca în optimi de finală la Campionatul European. 

România a fost curajoasă, relaxată și a arătat un volei de nivel înalt în ultimul meci din Grupa D, care s-a disputat la Tel Aviv, iar asta a însemnat o victorie istorică în fața Franței, campioana olimpică.

FOTO. România, victorie istorică la Campionatul European de volei! Imagini de colecție

+20 FOTO

Băieții antrenați de Sergiu Stancu au făcut un prim set senzațional cu Claudiu Dumitru, Bela Bartha, Alexandru Rață și Adrian Aciobăniței eclipsând vedetele Franței. România a condus de la un capăt la altul, cea mai mare diferență fiind de cinci puncte în diferite momente. 

Chiar dacă francezii au revenit pe final, românii au găsit inspirația necesară pentru a se impune cu 25-23. Următorul set a fost cel de revenire pentru campionii olimpici, au fost conduși în prima parte, dar nemiloși în cea de-a doua, cu lovituri în forță, „bombe”, cum le-a numit Sergiu Stancu. Voleibaliștii din Hexagon s-au impus cu 25-16. 

Jucând ca și cum mâine nu mai există, românii au crezut că setul al treilea este al lor. Au servit bine, au blocat, au atacat și din nou au condus de la început până la final, unul care a intrat în contul României cu 25-18. 

Tensiune pe final 

Partea a patra a fost una echilibrată la început, cu Franța luând prim-planul, dar românii au revenit și au condus cu 19-17, fiind extrem de aproape de o victorie istorică. 20-18 și Sergiu Stancu nu mai avea stare. 20-19 după un atac letal al francezilor. 

Claudiu Dumitru a plasat o minge inteligentă peste fileu 21-19, apoi 21-20. O eroare a francezilor la serviciu și s-a făcut 22-20. 

Stephen Boyer a greșit și el și scorul a devenit 23-20. Jouffroy a făcut 23-21. Și a venit o nouă greșeală la serviciu 24-21. Apoi blocajul și-a făcut treaba și România a obținut victoria cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21). 

VIDEO. Punctul decisiv al meciului România - Franța

România a învins Franța, deținătoarea titlului olimpic, la Campionatul European de volei masculin și este în optimile de finală

„O victorie istorică și o răsplată dulce pentru niște băieți care au crezut de la primul minut până la ultimul în acest rezultat. „Suntem fericiți, am fost concentrați. Cred că ne-am bucurat mai mult de volei, nu pot descrie ce simt. Cu această victorie că ne-am calificat mai departe și de-abia aștept următorul meci”, a spus Adrian Aciobăniței. 

România este pe locul doi în grupă cu trei  victorii, când au mai rămas trei meciuri de disputat. Luni seară se mai joacă în grupa D Portugalia-Turcia, iar în ultima zi, marți, la Tel Aviv se dispută Grecia-Franța și Turcia-Israel. 

Program și rezultate România la Euro 2023

  • 30 august » România-Portugalia 0-3
  • 31 august » România-Israel 2-3
  • 1 septembrie » România-Turcia 3-2
  • 3 septembrie » România-Grecia 3-1
  • 4 septembrie  » România-Franța 3-1

Lotul României pentru Campionatul European

  • Libero: Sergio Diaconescu (SCM U Craiova), Karol Kosinski (Rapid București)
  • Extreme: Mircea Peța (Steaua București), Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polonia), Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polonia), Marian Bala (Arcada Galați)
  • Coordonatori: Filip Constantin (Rapid București), Claudiu Dumitru (Steaua București)
  • Centri: Bela Bartha (Dinamo București), Andrei Butnaru (Arcada Galați), Robert Călin (SCM U Craiova), Ștefan Lupu (Corona Brașov)
  • Opus: Rareș Bălean (Dinamo București), Alexandru Rață (Tectum Achel, Belgia)
  • Staff: Sergiu Stancu – antrenor principal, Răzvan Parpală – antrenor secund

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
ivar
ivar  •  05 Septembrie 2023, 17:30
Postat de elgabri pe 05 Septembrie 2023, 11:39

Doar un singur lucru nu inteleg de cand e Tel Aviv ul un Europa bine eu am invatat geografia cu mult timp in urma e posibil ca si continentele sa fi emigrat cine stie sa nu ne trezim prin Groenlanda ;)))

Cand e vorba de sport Israelul joaca in competitiile europene.Nu poate juca in cele asiatice din cauza conflictelor cu tarile arabe.Imaginati va un meci de fotbal Israel-Iran sau Israel-Siria.Multe tari arabe nici macar nu recunosc Israelul ca stat.Nu este singurul caz,Kazastanul este in Asia Orientala,are decat o bucata mica de teritoriu in Europa,si la fel joaca in competitiile europene.Turcia este iar un exemplu,are mai mult teritoriu in Asia decat in Europa.In cazul turcilor si kazacilor motivele sunt altele.

Draconian
Draconian  •  05 Septembrie 2023, 11:59
Postat de elgabri pe 05 Septembrie 2023, 11:39

Doar un singur lucru nu inteleg de cand e Tel Aviv ul un Europa bine eu am invatat geografia cu mult timp in urma e posibil ca si continentele sa fi emigrat cine stie sa nu ne trezim prin Groenlanda ;)))

Oi fi tu bun la geo-grafie dar esti zero-barat la geo-politica baiatule... pai vorbim de Israel, cînd zici Israel zici "Sesam deschide-te", adica Israelu joaca unde vrea el, daca vrea în Europa joaca în Europa, daca vrea America joaca în America, si-n Oceania joaca daca vrea sau în Antarctica... pai e Israel, omule, d-acolo se da ora-exacta daca nu stiai chestia asta stranie..

MaxiP
MaxiP  •  05 Septembrie 2023, 11:57
Postat de elgabri pe 05 Septembrie 2023, 11:39

Doar un singur lucru nu inteleg de cand e Tel Aviv ul un Europa bine eu am invatat geografia cu mult timp in urma e posibil ca si continentele sa fi emigrat cine stie sa nu ne trezim prin Groenlanda ;)))

La momentul actual exista niste diferente semnificative intre geografia fizica si cea politica. Care se aplica si in sport. Mai nou aud o teorie foarte probabila, ca daca Rusia revine in sportul international, o va face in competitiile continentale asiatice si nu europene, ca pana acum. Fizic s-au incadrat intotdeauna pentru ambele, politic au fost tot timpul europeni.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close