SPORTURI  »  VOLEI  »  DINAMO

Zoran Terzici, antrenorul care a dus Serbia pe primul loc la CE, vine s-o preia pe Dinamo!

Zoran Terzici, antrenorul care a dus Serbia pe primul loc la CE, vine s-o preia pe Dinamo
Zoran Terzici, antrenorul care a dus Serbia pe primul loc la CE, vine s-o preia pe Dinamo

Articol de , - Publicat luni, 03 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2011 22:39

Tehnicianul sîrb şi fetele sale au învins cu 3-2 Germania în finala europeană disputată la Belgrad. Cel care a cucerit 4 titluri cu Metal Galaţi a ales să revină pentru că îi place capitala României


În Pionir Arena din Belgrad s-au adunat 8.000 de oameni pentru a purta echipa Serbiei spre titlul european. Printre ei şi liderul mondial Novak Djokovici. În echipa Serbiei, multe cunoscute pentru români, Maja Ognjenovici, Brizitka Molnar, Suzana Cebici, Sanja Malagurski, toate au trecut pe la Metal Galaţi. Pe banca Serbiei, Zoran Terzici, antrenorul care a adus în oraşul de pe malul Dunării 4 titluri naţionale şi 3 Cupe ale României. Serbia a dat lupta pentru aur cu "naţionala" Germaniei. O luptă intensă, de cinci seturi.

Sîrboaicele au început mai prost, pierzînd primul set în faţa unei echipe mai precise. A fost 25-16 pentru Germania. Biciuite din priviri de pe margine de Zoran Terzici, ex-iugoslavele au revenit, impunîndu-se cu 25-20. Schema s-a repetat în următoarele 2 seturi, care au fost împărţite egal, al treilea, 25-19 pentru Germania şi al patrulea, 25-20 pentru Serbia. Publicul a luat foc. Decisivul i-a găsit pe toţi în picioare. "We will rock you!" spărgea boxele. Spectatorii erau în delir, doar fetele din teren trebuia să fie calme. Antrenorii de pe bănci trebuia şi ei să-şi ascundă emoţiile şi să le injecteze cu optimism şi forţă pentru setul care făcea diferenţa dintre aur şi argint.

Molnar şi Malagurski au fost senzaţionale în setul al cincilea. Serbia a dominat psihic, tactic şi fizic ultima felie a întîlnirii. S-a impus cu 15-9, iar finalul partidei l-a găsit pe Terzici în genunchi. În timp ce fetele sale plîngeau şi se strîngeau în braţe, antrenorul mulţumea Divinităţii. A fost o seară de poveste la Belgrad, unde Serbia a reuşit să cîştige primul titlu european din istorie la feminin. Terzici îşi va împacheta bucuria şi va veni miercuri la Bucureşti pentru a o prelua pe Dinamo. Sîrbul a semnat contractul în urmă cu trei zile şi a ales România pentru că îi place Bucureştiul. "Îl aşteptăm să vină, iar obiectivul nostru este cîştigarea campionatului", a spus Marian Ştefan, managerul lui Dinamo. Campionatul Naţional feminin debutează pe 22 octombrie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
saramago
saramago  •  20 Octombrie 2011, 16:47

Baia Mare - Belgorod 0-3. Chiar nu e nimeni interesat de Dmitri Musersky. Apropo, dragi lucratori de la "Gazeta fotbalului", stiţi cine este Dmitri Musersky ? Oricum, vă doresc o zi bună, doar joacă echipa lui Becali.

vladutz13
vladutz13  •  03 Octombrie 2011, 02:07

Sarbii pentru romani, si romanii pentru sarbi, sunt singurii vecini cu care nu s-au luptat niciodata!! Ba mai mult cred ca suntem 2 popoare infratite ca mentalitate..... de-asta ne simtim foarte bine unii la altii :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează