FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 7 ZILE PÎNĂ LA EURO

În blocstart

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00

Mărgăritescu e soluţia pregătită de stafful “naţionalei” pentru înlocuirea imediată a unui eventual accidentat înainte de partida cu Franţa.

Problemele medicale din lotul României l-au determinat pe Piţurcă să-şi ia măsuri de siguranţă şi să pregătească deja eventuali înlocuitori, dacă acciden­tă­rile vor continua să rărească rîn­durile “tricolorilor”.

Prima opţiune e Andrei Mărgăritescu. Con­dus de doctorul “naţionalei”, Pompiliu Popescu, mijlocaşul dina­mo­vist a efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la clinica “MedLife”, trecînd prin acelaşi set de verificări pe care le-au urmat şi ceilalţi 23 de oameni aflaţi acum pe lista pentru Euro. Demersul, anterior necazului păţit de Goian la antrenamentul de ieri dimineaţă, a venit să confirme că Piţurcă are motive să fie extrem de prevăzător!

Avertizat să nu plece din ţară
Ţinerea în stand-by a lui “China” are explicaţii logice. Piţurcă se teme să nu piardă unul dintre cei patru oameni cu probleme, din defensivă şi din linia mediană: Tamaş, Goian, Chivu, Rădoi. Eventuala venire a lui Mărgăritescu ar însemna aco­perirea unui post de închizător, ceea ce, la nevoie, i-ar oferi tehnicianului posi­bilitatea să-l retragă în apărare pe Chivu sau pe Rădoi.

Fotbalistul a fost avertizat de Piţurcă să fie în permanenţă dispo­ni­bil şi să nu plece din ţară, ast­fel încît, dacă evenimentele o vor ce­re, să poată ajunge imediat în Elveţia, alături de ceilalţi “tricolori”.

Chemat de urgenţă cu Bulgaria
În cazul în care selecţionerul va ape­la la serviciile lui Andrei Mărgă­rites­cu, nu ar fi prima dată cînd Piţurcă l-ar chema pe acesta pe ultima sută de metri. Mijlocaşul dinamovist a mai fost convocat în ultimul mo­ment şi înaintea partidei România-Bulga­ria, de pe 2 septembrie 2006, din preliminariile pentru Euro. Atunci, Piţi a renunţat la Dorinel Munteanu şi l-a chemat pe Mărgă­ritescu, după ce primului i-a decedat o rudă şi nu a mai putut răspunde convocării.

3 selecţii în echipa naţională a acumulat pînă în prezent Andrei Mărgăritescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
 •  31 Mai 2008, 09:50

Deac trebuia sa fie si oricum Radoi este sub valoarea lui din cauza accidentarilor si inca ceva F.Petre dece este plimbat la euro?defensiva va fi prb noastra in rest numai de bine!

 •  31 Mai 2008, 07:22

Un fost varf de atac(Piturca) ca antrenoe e ultra defensiv,iar un fost aparator(Andone)este ofensiv.Paradoxuri ale fotbalului.Echipele mici joaca intotdeauna cu autobaza in poarta.Atacul este apanajul echipelor de top care fac din fotbal spectacol.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează