FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Fulminant

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 noiembrie 2007 00:00

Daca Fabbiani, nascut intr-o familie cu nu mai putin de 13 fotbalisti profesionisti, a urmat firesc traditia "clanului", jucind fotbal de la 5 ani, prietenul sau cel mai bun din formatia feroviara, Juan Emmanuel Culio (23 de ani), are o poveste ce iese din tipare .

Nascut in oraselul Mercedes, la 80 de kilometri de Buenos Aires, cel poreclit "El Zurdo" (Stingaciul) a fost nevoit sa munceasca in constructii de la virsta de 13 ani, pentru a-si putea ajuta familia sa supravietuiasca. Fotbalul il juca de placere pe maidanele din afara orasului, la sfirsitul programului de lucru. Era ultima sa legatura cu copilaria pe care o lasase atit de abrupt si prematur in urma, cind a pasit pe santier.

"Jucam pe tapsanul de linga oras, in fiecare zi, dupa orele de munca. Nu aveam bani sa merg in capitala, unde erau cluburile cu sectii de copii si juniori. Ma resemnasem deja la gindul ca nu voi deveni fotbalist, asa cum imi doream. Intr-o zi, dupa mult timp, unul din cei care ne urmareau de pe margine, m-a luat deoparte si m-a intrebat daca nu vreau sa joc pentru echipa lui. Aveam 19 ani. Am acceptat imediat si, de a doua zi, jucam in liga a treia, la CS Deportivo Flandria", a rememorat mijlocasul argentinian.

"Cea mai buna alegere"
Culio se felicita pentru decizia de a accepta oferta echipei clujene, in ciuda faptului ca pentru el a fost un salt in necunoscut. "Nu stiam nimic despre partea asta de lume. Am ezitat initial, cind am fost ofertat de CFR, dar intr-un final am acceptat. Acum nu imi pare rau ca am luat acea decizie si cred ca a fost cea mai buna alegere a carierei mele. Ma simt bine la Cluj si vreau sa cistig campionatul cu echipa mea", a marturisit mijlocasul.

stafeta argentiniana
Bun prieten cu celalalt argentinian din lotul liderului, Cristian Fabbiani, Culio a declarat, rizind, ca a fost nevoit sa marcheze contra Vasluiului, pentru a suplini lipsa amicului sau, suspendat. "Trebuia sa dau eu gol, daca a lipsit el. Trebuie sa fie neaparat un marcator argentinian in fiecare etapa. Imi lipsea golul, pentru ca ocazii am mai avut. Era o chestiune de timp pina marcam. Acum, serios, nu conteaza cine marcheaza, important e sa cistigam", a explicat mijlocasul, care a recunoscut ca Fabbiani a devenit prietenul sau abia in Romania. Eliminat in meciul de la Vaslui, Culio a fost suspendat o etapa si amendat cu 600 de lei de Comisia de Disciplina a FRF.

Regretul Famagusta
Aventura argentinianului in Romania nu i-a adus insa doar motive de bucurie. "Cel mai mare regret al meu, de cind sint la CFR, e ca am iesit atit de repede si de rusinos din Cupa UEFA. Am tratat prea superficial adversarul in tur, iar pe cind ne-am trezit, era prea tirziu. Am incercat sa reparam in retur ce am stricat la Cluj, dar nu am reusit. Sper insa, atit eu, cit si colegii mei, sa ne revansam fata de fani, jucind in Liga Campionilor", a mai spus "El Zurdo".

CV
Juan Emmanuel Culio

Post - mijlocas stinga
2002-2004 - CS y D Flandria (Liga a III-a, Argentina)
2004-2005 - Club Atletico Almagro (Liga I, Argentina)
2005-2006 - Independiente (Liga I, Argentina)
2006-2007 - Racing Club (Liga I, Argentina)
2007 - Deportes La Serena (Liga I, Chile)
2007 - CFR Cluj (Liga I, Romania)

Dorsin, elogiat de AS
Fundasul stinga al lui Rosenborg, Mikael Dorsin, proaspata achizitie a CFR-ului, a continuat seria partidelor remarcabile in Liga Campionilor. Victoria echipei sale asupra Valenciei, in singurul succes norvegian pe tarim spaniol din toate timpurile, i-a determinat pe cei de la cotidianul As sa-i ofere titlul de "El Dandy", nume cu care sint de regula desemnati cei mai buni jucatori ai partidelor in cotidianul madrilen. "Golul ar mai fi putut veni in mai multe rinduri de pe dreapta, unde Dorsin a gasit aceeasi autostrada in spatele lui Miguel, ca si in partida tur", mai scrie As in cronica meciului Valencia-Rosenborg (0-2).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează