FOTBAL  »  Superliga  »  MODERN

Modelul Ajax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 februarie 2008 00:00

Sub comanda preparatorului Yuksel Yesilova, "studenţii" clujeni se pregătesc după un program implementat deja la clubul olandez

Lanterna Ligii I a produs surpriza campionatului, sîmbătă, în Giuleşti, învingînd Rapidul (2-1) în inferioritate numerică, după eliminarea atacantului Flavius Băd.

În spatele reuşitei clujenilor stă preparatorul fizic turc, Yuksel Yesilova, care a implementat la "U" programul de pregătire folosit şi de puternica formaţie olandeză Ajax Amsterdam. "Programul după care lucrez nu există în România. L-am învăţat la Ajax, unde am lucrat 6 luni alături de Luis van Gaal. Niciodată antrenamentele nu se repetă, diferă de la o zi la alta", a precizat Yesilova.

Turcul i-a supus ieri unui adevărat tur de forţă pe "studenţi". "Nu sînteţi echipă de domnişoare, sînteţi jucători de prima ligă", "Concentrare", "Explozie", "Tempo", "Turbo", au fost indicaţiile care au susţinut acustic şedinţa de pregătire. Mingile medicinale, care cîntăreau 5 kilograme fiecare, şi centurile elastice au ridicat gradul de dificultate al exerciţiilor, iar după o oră şi jumătate "studenţii" erau storşi de puteri. "Ne-ai rupt astăzi Yuksel. O să adormim în maşini în drum spre casă", a spus la finalul antrenamentului portarul Călin Moldovan.


"Astfel de antrenamente nu au cum să te plictisească şi te ţin în picioare 90 de minute la meciuri. Ar trebui făcute încă de la juniori"
Radu Sabo, atacant "U" Cluj

"Foarte bune antrenamentele. Te pregătesc bine din punct de vedere fizic. Se aseamănă foarte mult cu ce se face în Franţa"
Fabien Boudarene, mijlocaş "U" Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  17 Martie 2008, 09:32

Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://mplnzwmieftwf.com >http://mplnzwmieftwf.com</a>

 •  27 Februarie 2008, 10:39

sa nu o lasam mai moale sambata ...ca atunci degeaba facem antrenamente ca la Ayax...tot acolo suntem...buna faza cu alcoolu...

 •  27 Februarie 2008, 07:47

Hai baieti, mai aveti o finala sambata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează