SPORTURI  »  AUTO  »  GRAND PRIX AUSTRALIA

MP al Australiei trebuie să se desfăşoare în nocturnă

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 martie 2008 00:00

Şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că Marele Premiu al Australiei trebuie să se desfăşoare noaptea, iar în caz contrar îşi va pierde locul în calendar, informează Reuters.

"Singura modalitate ca etapa din Melbourne să rămână în circuit este ca întrecerea să fie noaptea, pentru ca telespectatorii din Europa să o poată viziona. În acest moment, este ridicol să le ceri să nu se culce pentru a o putea viziona cursa în direct. Nu se mai poate aşa, iar singura alternativă este să nu mai organizăm curse în Australia", a afirmat Bernie Ecclestone.

El a precizat că a discutat cu premierul australian, Kevin Rudd, şi acesta l-a anunţat că reprogramarea cursei ar costa prea mult. Sezonul din 2008 al campionatului de Formula 1 debutează duminica viitoare, iar cursa de pe circuitul de la Melbourne este programată mai târziu, de la ora locală 15:30, pentru ca telespectatorilor din Europa să le fie mai uşor să urmărească întrecerea.

Singapore va găzdui în septembrie prima cursă în nocturnă, pe un circuit stradal, iar organizatorii din Malaezia intenţionează să facă acelaşi lucru în viitor. Oraşul australian Melbourne a găzduit Marele Premiu al Australiei din 1996, după ce el a fost mutat din Adelaide, şi mai are contract până în 2010.

Ecclestone a primit mai multe oferte pentru găzduirea curselor de Formula 1, iar din sezonul viitor va apărea în calendar şi Abu Dhabi, iar India şi Coreea de Sud din 2010. Negocieri se poartă şi cu Rusia, în timp ce Statele Unite vor să organizeze un Mare Premiu după ce cursa de la Indianapolis a fost eliminată din calendar.

sursa: Newsin 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (7)
 •  13 Martie 2008, 13:11

nu vorbiti de rau pe scumacher . e valabil pt cei care comenteaza faRA sa gandeasca

 •  13 Martie 2008, 13:07

masini ferrari sunt cele mai fiabile si cele maoi superbe

 •  12 Martie 2008, 19:39

sal,daca doriti sa stiti ce a facut valentino rossi in qatar,intrati pe http://www.enderbmf.com avand in vedere ca este a treia zi si nimic despre noul sezon in moto gp! P.S-intrati fara grija la,my favorit lincks,este si www.gsp.ro :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează