FOTBAL  »  Superliga  »  "U" CLUJ - UNIV. CRAIOVA 2-0

Poezie, nu epitaf

Articol de GSP - Publicat joi, 10 aprilie 2008 00:00

Clujul lui Goga nu renunţă la luptă. Speranţele "şepcilor" s-au reaprins după succesul în faţa oltenilor.

Meciul crucial pentru "şepcile roşii" a început în minutul 19, numărul de pe tricoul lui Coman şi cifrele din anul de naştere al Universităţii Cluj, 1919. Atunci, Coman a centrat şi căpitanul clujenilor, Dorin Goga, a marcat din cădere, de pe toboganul Dănănae. Goga i-a aruncat mănuşa lui Florin Costea şi le-a mulţumit apoi fanilor care refuză să accepte sentinţa.

Ca de obicei, Craiova s-a trezit după ce a fost condusă şi a ieşit la joc. Wobay i-a rupt coloana lui Dancia, dar centrarea nu a fost fructificată de Rose (26). Dina a graţiat Clujul şaizeci de secunde mai tîrziu, cînd a scăpat singur în careu şi a şutat în Merlier. Nici primele driblinguri marca Florin Costea (28), nici voleul decarului Ştiinţei (44), după o pasă de mare jucător a lui Andrei Ionescu, n-au adus golul. Goga nu i-a rămas dator, cu o cursă printre două jaloane albastre, finalizată cu o torpilă ce a survolat transversala (33) şi un şut-centrare care a aşezat balonul pe plasă (44).

Cînd Goga şi Costea se bat, Boudarene cîştigă. Francezul l-a văzut pe Bornescu ieşit şi a trimis spre poartă de la 45 de metri. Balonul a lovit încheietura barelor, a revenit în teren, şi Băd l-a învins pe figurantul Bornescu (66). "U" a întrerupt invincibilitatea Craiovei şi rîde de cei care i-au comandat necrologul.

Căţel în loc de brichetă
Alexandru Deaconu a condus ieri primul meci în Liga I după scandalul de la Rapid - Steaua, cînd a oprit jocul în minutul 73 pentru că a fost lovit în cap cu o brichetă de un suporter. La Cluj, arbitrul decorat de Băsescu cu "Meritul Sportiv Clasa a III-a" pentru curaj nu şi-a pierdut cumpătul în minutul 63, cînd un căţel a pătruns pe gazon timp de 30 de secunde. Deaconu a condus bine partida.

"Sîntem curaţi"
Suporterii Ştiinţei au luat foc după meci, asaltînd site-ul craiovamaxima.ro cu mesaje prin care îşi exprimau suspiciunea vizavi de corectitudinea cu care alb-albaştrii şi-au apărat şansele. "Aceşti aşa-zişi fani care spun că a fost blat trebuia să fi fost în tribune la Cluj, nu în faţa televizorului. Craiova a fost şi este o echipă curată şi aşa va rămîne! N-am trîntit niciodată vreun meci!", a reacţionat Ilie Balaci. (Marian Ionică)

Ştirile meciului
> Avertizaţi ieri, Costea şi Bornescu vor fi suspendaţi pentru meciul de sîmbătă, cu Oţelul.
> 300 de suporteri au plecat ieri din Piaţa "Matei Corvin" spre stadion înainte de meci, într-un marş organizat, scandînd în faţa Primăriei: "Moina e casa noastră!".
> Doboş e convins că "U" poate bate luni în Ghencea. "Ne mai trebuie şase victorii pînă la final. Prima o vom obţine cu Steaua", a spus preşedintele clujenilor.
> După golul de 2-0, între cele două galerii s-a declanşat un conflict. Gardul despărţitor a fost aproape de a ceda, dar forţele de ordine au intervenit imediat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
 •  10 Aprilie 2008, 23:09

@romanati53 "decat ai jigni pe olteni"?? cum vine asta? nu a gresit nimic decat "uiti-va" scris impreuna... corecteaza lumea care are greseli mai mari, asta probabil a fost din neatentie respecte, numai "U"!

 •  10 Aprilie 2008, 21:35

pt. fan u din sibiu - decat ai jigni pe olteni, mai bine ai mai merge pe la scoala sa inveti sa scrii corect romaneste. dar stii cum se zice, prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul. ti se potriveste de minune, needucatule!

 •  10 Aprilie 2008, 19:26

ptr arabu:cate goluri are ma goga sezonu' asta ca sa fie de 100000 de ori mai bun decat costea...Pai hai sa facem un calcul...Daca e asa cum zici tu inmulteste 11 cu 100000 si inseamna ca goga a marcat vreo 1100000 de goluri sezonul asta...Deci cam ia gheata de aur ce zici?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează